Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas343
Juče187
Ove nedelje530
Ovog meseca10176
UKUPNO839483

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 33 guests and no members online

   

Ministarstvo odbrane: Zamolićemo EPS da pokuša da uključi struju u Bristolu

Ministarstvo odbrane je saopštilo da će zamoliti EPS snabdevanje da pokuša da uključi struju u hotelu Bristol, uprkos tome što EPS neće moći da naplati troškove potrošnje struje. Prema navodima stanara, to ministarstvo je i naredilo isključivanje struje. 

Ministarstvo je u saopštenju zahvalilo zaštitniku građana Zoranu Pašaliću na, kako je navedeno, ličnom angažovanju u pokušaju da se prevaziđu i u skladu sa zakonom reše problemi preostalih stanara u „nekadašnjem hotelu Bristol“.

Zaštitnik građana Zoran Pašalić je izjavio ranije danas da će poslati urgenciju Ministarstvu da bude uključena struja. Pašalić je apelovao na preostale stanare Bristola, porodice penzionisanih vojnih lica, da prekinu štrajk glađu. U razgovoru sa ombudsmanom stanari su obećali da će prekinuti štrajk čim im bude uključena struja.

„Ja ću vam reći šta sam uspeo da uradim. Od ponedeljka rešavamo stan po stan. Neću vam ništa obećati, ali daću sve od sebe da rešimo problem. Radićemo brzo, najviše što možemo“, rekao je Zoran Pašalić stanarima Bristola.

Preostali stanari hotela Bristol dva dana štrajkuju glađu. Kako su naveli, na taj korak su se odlučili zbog „ugrožavanja lične, porodične sigurnosti, ugrožavanja i onemogućavanja najosnovnijih uslova za ljudsko funkcionisanje isključenjem grejanja, električnog snadbevanja, lifta i fiksne telefonije“.

U Hotelu Bristol kojim je upravljala Vojna ustanova Dedinje, odnosno Ministarstvo odbrane, još devedesetih godina bile su smeštene porodice vojnih lica, raseljenih sa teritorije nekadašnje SFRJ. Nakon više od 27 godina njima preti prinudno iseljenje budući da je predviđeno da hotelom upravlja kompanija Beograd na vodi.

Veliki broj stanara iselio se prethodnih meseci i to u privremeni smeštaj, dok preostalih 11 porodica ne odustaje od zahteva da dobiju stanove za trajno zbrinjavanje.

Umesto toga, njima je pre tri dana isključena struja, kao i fiksni telefon. Ministarstvo odbrane je povodom isključenja struje u hotelu Bristol navelo da više nije korisnik hotela „Bristol“, a da Vojna ustanova „Dedinje”, koja je kao neposredni korisnik upravljala istim, ne može pružati usluge privremenog samačkog smeštaja u navedenom objektu, jer kako navode, „ne postoji zakonski osnov da se planiraju i opredele novčana sredstva za plaćanje energetskih i komunalnih usluga“.

Iz hotela Bristol su pre četiri dana radnici Vojne ustanove (VU) Dedinje, koja su do sada kontrolisali ulazak u Bristol, iz hotela izneli kompletnu protivpožarnu opremu, odnosno protivpožarne aparate i sva hidrantna creva.

Izvor: Insajder

Comments are now closed for this entry