Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas1567
Juče2206
Ove nedelje6275
Ovog meseca9179
UKUPNO838486

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 52 guests and no members online

   

Zaštitnik građana će tražiti da stanarima hotela Bristol bude uključena struja

Zaštitnik građana će tražiti da stanarima hotela Bristol bude uključena struja 

Zaštitnik građana Zoran Pašalić razgovarao je s porodicama iz hotela Bristol i naveo da će pozvati nadležne institucije, Ministarstvo odbrane i EPS, i zatražiti da im već danas bude uključena struja.

U razgovoru sa predstavnicima stanara, među kojima su vojni penzioneri koji treći dan štrajkuju glađu, zaštitnik građana je rekao da će dati sve od sebe da dobiju struju, ali i da se njihovi problemi reše.

Dodao je i da će od ponedeljka da se bavi i rešava svaki slučaj pojedinačno.

Ministarstvo odbrane se zahvalilo zaštitniku građana Zoranu Pašaliću na angažovanju u pokušaju da se prevaziđu problemi i da se u skladu sa zakonom reše problemi preostalih stanara u nekadašnjem hotelu "Bristol" i zamoliće "EPS sanbdevanje" da, uprkos tome što neće moći da naplati troškove potrošnje struje, pokuša da uključi hotel "Bristol" na strujnu mrežu.

Ministarstvo je pozvalo sve stanare koji ispunjavaju uslove za useljenje u stanove za privremeni smeštaj, dobijene od Grada Beograda, da ne čekaju ponedeljak, već da odmah sa zaštitnikom građana i medijima obiđu i usele se u stanove u Ulici Uroša Martinovića br. 4, u A bloku na Novom Beogradu, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se kaže da Ministarstvo odbrane još jednom ponavlja da je spremno da izađe u susret i stanarima koji ne ispunjavaju uslove i da im omogući da odmah obiđu smeštaj i usele se u vojnosamački hotel "Zvezdara" u Beogradu.

Ako neko od stanara neće stanove u A bloku na Novom Beogradu, Ministarstvo odbrane nudi svima da se presele u
vojnosamački hotel "Zvezdara", stoji u saopštenju.

Stanari hotela Bristol kažu da su jutros dobili ponudu iz Ministarastva odbrane za smeštaj, ali navode da to ne prihvataju jer ne znaju šta im se tačno nudi. Kažu da u toj ponudi ne stoji jasno šta je rešenje, već se navode u pojedinim slučajevima samo adrese, bez broja stana. Zato na to ne pristaju, jer su, kako kažu, poučeni iskustvom od pre nekoliko godina, kada su im isto obećali smeštaj, a kad su otišli na lokaciju - zatekli su livade.

Ne žele u privremeni smeštaj i ističu da to nije po zakonu.

POGLEDAJTE VIDEO:

http://rs.n1info.com/Vesti/a484533/Zastitnik-gradjana-i-stanari-hotela-Bristol.html

 

Comments are now closed for this entry