Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas361
Juče1097
Ove nedelje2863
Ovog meseca5767
UKUPNO835074

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 40 guests and no members online

   

Pašalić traži da se uključi struja stanarima „Bristola“

Zaštitnik građana Zoran Pašalić najavio je danas da će pozvati nadležne institucije i zatražiti da stanarima hotela „Bristol“ danas bude uključena struja.

Hotel "Bristol" Foto: Miroslav Dragojević
 

U razgovoru sa zaštitnikom građana predstavnici stanara, među kojima su vojni penzioneri koji treći dana štrajkuju glađu, rekli su da će taj protest prekinuti ako im danas bude uključena struja.

Pašalić je najavio da će od ponedeljka nastojati da se konkretno reši problem po problem svih porodica koje žive u hotelu „Bristol“ i da će ih o tome obavestiti.

Ombudsman je konstatovao da je stanarima Bristola potrebno omogućiti dostjanstvene uslove života. Pašalić je napomenuo da ne može ništa sa sigurnšću da obeća, ali da će učiniti sve što je u njegovoj moći i obavestiti stanare Bristola i javnost o rezultatima.

Na sastanku „vojnih beskućnika“ sa ombudsmanom bilo je reči i o dopisu Ministarstva odbrane u kojima su stanarima „Bristola“ ponuđena stambena rešenja, ali koja, kako je kosntatovao i sam ombudsman, nisu dovoljno precizna, a pre svega nisu trajna, već privremena.

U jednom slučaju ponudom se razdvaja bračni koji zajedno živi 43 godine. Penzionisani podoficir Dragiša Milenković dobio je ponudu za smeštaj na Novom Beogradu, a njegova supruga na Zvezdari.

„Mi živimo u 21. veku bez struje i telefona u potpunoj izolaciji. Ovo što sad doživljavam doživljavao sam pola godine u Hrvatskoj, samo da dođu još da pripucaju na menene. Ja sam ovde 28 godina, nemam gde“, kazao je Milenković i ocenio da je to što se priređuje stanovnicima „Bristola“ sramno.

https://www.danas.rs/drustvo/pasalic-trazi-da-se-ukjljuci-struja-stanarima-bristola/

 

Comments are now closed for this entry