Албански војници у друштву припадника Кфор на северу КиМ

 

 04.04.2019.

 

(Фото Танјуг)

 

КОСОВСКА МИТРОВИЦА Око 40 војника Кфора, међу којима су били и припадници албанске војске, прошетало је данас главном улицом Северне Митровице, што је изазвало видно узнемирење грађана тог дела Косова и Метохије, у којем већином живе Срби, пренели су медији.

Група војника је испрва око 11 сати обилазила мост на Ибру, а потом и главно митровачко шеталиште, преноси Танјуг.

Албански војници са трупама Кфора задржали су се на северу дуже од сат времена.

Други инцидент избио је данас када су на северној страни главног ибарског моста у Косовској Митровици, исписани графити : „УЧК”, „Косово Албанија” и слични.

„Међу припадницима Кфора било је више припадника албанске војске у униформама. Имали су обележја официра. До сада се никад није догодило ништа слуцно. У улици, која је главно митровачко шеталиште налази се петнаестак кафића са баштама. Присуство албанских официра изазвало је узнемирење”, каже један очевидац.

 


 

 

Коментари9

Dakic Zeljkoпре 25 минута
Umesto sto nasa Vlada ceka ukidanje taksi,da nastavi pregovore,bolje bi bilo,najhitnije,pozvati Ruse da otvore "privremenu" vojnu bazu,sve dok se vojska Kosova ne rasformira!Ako Albanci,uz pomoc SAD naprave neku novu "Oluju",imacemo nove izbeglice,i zabrinutog i potresenog predsednika!A taj scenario je gorka realnost!

|

 

slavkoDпре 27 минута
Pa Albanija je clan NATO saveza.Mogu da se setaju a setaju se i po Srbiji.

|

 

Dragan Pik-lonпре 42 минута
KFOR duzan(po rezoluciji 1244,UN-ja)da pozove hiljadu srpskih vojnika u odbranu Kosova i Metohije.On to ne cini nego,seta albanske oficire po severu.Sto nebi smeo ni u snu.To jest bez predhodnog odobravanja Srba.Sto nama (Srbima)daje pravo da samoinicijativno uputimo hiljadu vojnika na sever Kosova.Bez poziva Kfora.To je srpska zemlja.I ne samo to,vec sve do Prokletija.KFOR je izneverio mandat UN-ja.Vreme je da ti lesinari i prijatelji UCK-hirurga idu kuci!!!

|

 

Данијелапре око један сат
За то време се државни врх Србије и опозиција разрачунавају...И ако тако наставе, шиптари ће доћи до Београда...

|

http://www.politika.rs/scc/clanak/426618/Albanski-vojnici-u-drustvu-pripadnika-Kfor-na-severu-KiM