Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas549
Juče3155
Ove nedelje8983
Ovog meseca18629
UKUPNO847936

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 54 guests and no members online

   

Специјална бригада под командом начелника ГШ

 
(Фотографије Министарство одбране)

Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић посетили су Специјалну бригаду у касарни „Растко Немањић” у Панчеву, која је од данас под непосредном командом начелника Генералштаба Војске Србије.

Промена положаја Специјалне бригаде уследила је на основу смерница председника Србије и врховног команданта Александра Вучића, „како би се повећала брзина реаговања и поједноставила линија командовања најелитније бригаде Војске Србије”, наведено је у саопштењу Министарства одбране, преноси Танјуг. Како се наводи, овакав начин командовања пракса је у сличним јединицама у већини армија у свету.

Обраћајући се окупљеним припадницима Специјалне бригаде, Вулин је рекао да када се каже тешко, када се каже мука, када се каже – биће први, мисли се на њих, на свакога од њих. – Ви знате да у тешким, и у најтежим часовима, они који су корачали пре вас, и ви са њима, никада нисте учинили погрешан избор. У ратовима који су Србији наметнути, ратовима које нисмо тражили, показали сте да сте достојни сећања на славне претке – нагласио је Вулин.

Мојсиловић је припадницима Специјалне бригаде поручио да њихова јединица, као једина такве врсте у Србији, „може са успехом да одговори и супротстави се савременим изазовима, ризицима и претњама”, рекао је Мојсиловић.

http://www.politika.rs/scc/clanak/426477/Specijalna-brigada-pod-komandom-nacelnika-GS

 

Add comment

Security code
Refresh



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.