Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas1492
Juče1097
Ove nedelje3994
Ovog meseca6898
UKUPNO836205

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 29 guests and no members online

   

Судије бежале од грађана МЕРДЕВИНАМА ПРЕKО ОГРАДЕ, ухватиле их камере у урнебесној акцији!


Судије Врховног касационог суда бежале су помоћу мердевина преко ограде од дужника у швајцарским францима, који су од понедељка блокирали сваки излаз из суда у Немањиној улици, сведочи фотографија коју су нашој редакцији доставили из удружења ЦХФ Србија.


Протест траје без престанка од четврка прошле недеље, а како наводе организатори протеста, они имају "проблема само са појединим већима које је поставила претходна власт и која раде у корист банака а мимо закона, кршећи правни поредак наше земље".


Штрајкаче је данас примио потрпедседник Владе Србије Небојша Стефановић.

Протест грађана задужених у швајцарским францима почео је 21. марта испред Врховног касационог суда.

Њихови захтеви су да се кредити врате у првобитно стање, односно да се искључи индекс и да то буду динарски кредити. Такође, од Врховног касационог суда траже да се убрза доношење пресуда које се односе на кредите грађана задужених у швајцарским францима, као и да се суди према пракси Европског суда.


Од Врховног касационог суда захтевају и да се донесу привремене мере којима би се онемогућило да банке задуженим грађанима одузимају некретнине док су судски спорови у току.

Око 20.000 грађана је задужено углавном стамбеним кредитима у швајцарској валути која је у последњих десет година нагло ојачала, па је 2007. франак вредео око 48 динара, а ових дана је око 104 динара.


https://www.alo.rs/vesti/drustvo/sudije-bezale-od-gradana-merdevinama-preko-ograde-uhvatile-ih-kamere-u-urnebesnoj-akciji-foto/219458/vest

 

Коментари са твитера:

Add comment

Security code
Refresh



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.