Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas1842
Juče2682
Ove nedelje7121
Ovog meseca16767
UKUPNO846074

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 66 guests and no members online

   

У Подгорици и Тивту биће обиљежена 20. годишњица НАТО агресије

Објављено: 16.03.2019.год.

фото: in4s.net

Циљ манифестација у Тивту и Подгорици је одавање достојне почасти свима који су 1999. године бранили земљу, као и подизање свијести грађана о опасностима од осиромашеног уранијума баченог током НАТО агресије.

Манифестацијама на Михољској превлаци поред Тивта и храму Христовог Васкрсења у Подгорици следеће недјеље биће обиљежена 20. годишњица НАТО агресије на Србију и Црну Гору.

 

„Прве НАТО бомбе прије 20 година пале су на територију Црне Горе у 19:45 часова и управо смо то вријеме симболично опредијелили за почетак нашег окупљања у храму Христовог Васкрсења у Подгорици“, изјавио је за портал ИН4С Игор Дамјановић, координатор Мировног покрета „Не у рат, не у НАТО“.

 


 

Дамјановић је најавио да је циљ манифестација у Тивту и Подгорици одавање достојне почасти свима који су 1999. године бранили земљу, као и подизање свијести грађана о опасностима од осиромашеног уранијума баченог током НАТО агресије.

 


 

„Наредне седмице иницираћемо потписивање Апела за формирање Независне комисије за утврђивање утицаја НАТО бомбардовања на здравље људи“, казао је Дамјановић и истакао да су слична тијела већ била формирана у Италији, Холандији и прошле године у Србији.

 


 

Главни организатори предстојећих манифестација су НВО „Ветерани 63. падобранске бригаде у Црној Гори“, НВО „Бесмртни пук Црне Горе“ и НВО „Михољски збор“, чланице мреже Мировног покрета „Не у рат, не у НАТО“.