Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 52 guests and no members online

   
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Нове позитивне пресуде у вези права на 4.21 посто

Нове позитивне пресуде у вези права на 4.21 посто 09 Jun 2019 13:57 #2285

Као што сви знамо закидоше нам 4.21 % пензије.

Они сматрају да је то трајно и такву истину шире и преко тзв. "великог" удружења. И када људима поменете ускраћена права у вези 4.21 % добијате одговор "Нема од тога ништа", "Рекао Др... да од тога нема ништа", "Добили смо допис да је суд у Стразбуру оспорио наша права" и слично. Другим речима малодушност на делу.

Драге колеге требамо ли ми да мислимо својом главом или да нам неки "Др..." кроје капу ? Ако тако мислите онда ће нам бити по оној "Тесно ми га скроји нане".


Подсећамо вас да је операција одузимања 4.21 % пензије изведена преко доношења закључка Владе, чиме је редовно усклађивање пензије за 2007. годину, у износу од 4.21 %, проглашено за део ванредног усклађивања од 11.06 %. Тог става држали су се касније сви судови укључујући и Уставни. И тако су сви остали пензионери добили повишицу пензије од 11.06%, а ми само 6.57%.

Суштина је у томе да се оних 4.21 % ни на какав начин није могло изгубити. Ако је 4.21 % део ванредног усклађивања пензије за 11.06 % онда нам није усклађена пензија за 2007. годину у истом износу, а на основу одлуке Министра одбране.

Овај рашомон могућ је само у земљи Србији будући да смо ми тих чувених 4.21 %, по одлуци Министра одбране, примали све до 2015. године. Али онда одлучише да то није тако.

Наравно да и они знају да су нас закинули за 4.21 % и да ће то морати да се плати кад тад, али добро им је дошло одлагање исплате и исисавање пара на правне "стручњаке" РФ ПИО - све на основу уговора о правном заступању.

Вама је такође познато да је колега Колашинац, на основу извшавања пресуде управног суда, наплатио 4.21% за период од 01.01.2008. - октобра 2018. године, али му пензија није трајно усклађена за исти износ.
Таквих пресуда наводно има око 20.000. И док су сви имаоци управних пресуда очекивали да, у складу са Законом о обезбеђењу и извршењу, такође добију закинути део пензије испало је да за војне пензионере Закон не важи. Парнични судови незаконито су одбили извршавање правоснажних и извршних управних пресуда.


Поједине колеге пошле су другим путем и поднеле захтев РФ ПИО да им усклади пензију за 2007. годину у износу од 4.21 %
. Управни судови масовно пресуђују да су захтеви оправдани.
Свима препоручујемо да крену истим путем и траже своја закинута права.
У супротно по питању усклађивања пензије чекаће Годоа, у њиховом случају познатог као "Др..." и други...

Pozitivnapresudaupravnogsuda421posto.jpg



Комплетну пресуду можете погледати и преузети са: www.appvs.rs/index.php/en/penzije

Укуппно је добијено 16 позитивних пресуда управног суда, а исте је колеги Златку Посавецу послао адвокат Светислав Поштић из Панчева.

Свих 16 пресуда можете преузети са сајта који води колега Посавец:
www.kvp.admiral.in.rs/veterani/9-vesti/2...e-miloljuba-dukovica

администратор сајта
Бранислав Јевтић, дипл. инж.
Last Edit: 15 Jun 2019 13:28 by Бранислав.
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.122 seconds
Powered by Kunena Forum ::