Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas473
Juče171
Ove nedelje644
Ovog meseca3548
UKUPNO832855

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 13 guests and no members online

   

Атомска крстарица „Адмирал Нахимов“

 

Стиже 2022. године: Тешка атомска крстарица „Адмирал Нахимов“ ће бити максимално наоружана

Youtube
Поред интеграције крстарећих ракета „Калибр“ и противбродских суперсоничних ракета „Оникс“, на овом броду се планира употреба и перспективне хиперзвучне противбродске ракете „Циркон“ домета 1000 километара од које нема одбране.

Тешка атомска ракетна крстарица „Адмирал Нахимов“ ће добити најснажније оружје из арсенала руске ратне морнарице. Ово је саопштио први човек Обједињене бродограђевинске корпорације Алексеј Рахманов, а пренео интернет портал РГ.

 „Уколико све буде текло по плану, као што је то за сада случај, онда ће овај брод носити најјаче оружје које поседујемо“- изјавио је генерални директор ове корпорације.

Одговарајући на питање новинара са интернет портала Интерфакс, које се тицало могућности опремања овог брода хиперзвучним противбродским ракетама „Циркон“„, Рахманов је рекао да то све зависи од жеља наручиоца посла.“Све се може одрадити. Уколико добијемо такав захтев, онда ће то тако и бити. Уколико не, онда неће бити“- загонетно је одговорио саговорник Интерфакса.

Недавно је први човек Минпромторга Денис Мантуров говорио о новим могућностима крстарице: „На „Адмиралу Нахимову“ ћемо монтирати универзалне ракетне лансере који ће моћи да испаљују неколико типова нових ракета. Овај брод ће располагати са далекометним крстарећим ракетама „Калибр“, суперсоничним противбродским ракетама „Оникс“ и хиперзвучним противбродским ракетама „Циркон“, што ће омогућити посади да изврши практично сваки ватрени задатак који им се постави“.

Тешка атомска ракетна крстарица „Адмирал Нахимов“ се тренутно налази у фази свеобухватног ремонта у погонима Севмаша. Комплетан завршетак брода, са свим модернизацијама, се очекује до краја 2022.године.

Извор: Спутњик, Russia Beyond