Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas1179
Juče1138
Ove nedelje3860
Ovog meseca12112
UKUPNO864092

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 44 guests and no members online

   

Нереди испред Скупштине Србије

© AP Photo / Darko Vojinovic
1 / 2
Политика

Испред Народне скупштине Републике Србије поново је завладала хаотична ситуација пошто је група младића бацила бакљу на полицију која је реаговала испаљивањем сузавца. Демонстранти су се разбежали, полиција је блокирала простор око скупштине, стиже појачање. Инциденти су и у Новом Саду.

Грађани и присталице опозиције демонстрирају због најаве могућег увођења полицијског часа. Око 18 часова испред Филозофског факултета је одржан протест присталица и припадника Савеза за Србију (СЗС) који су подржали синоћне нереде у Београду. Блокиран је саобраћај у центру града.

Полиција је распоређена око зграде Скупштине и Председништва Србије.

Учесници протеста негодовали су због присуства јаких полицијских снага и у неколико наврата су им добацивали "Идите на Косово", што подсећа на неке протесте од пре пар деценија.

"Жалили" су се да их власт тера да се вакцинишу, предлагали им да се склоне, а неки су имали идеју и да их пусте да уђу у Скупштину.

Испред Скупштине, иначе, учесници протеста шеткају, никаква обраћања нису најављена, није најављен никакав сценарио, и не зна се до када ће бити на простору испред парламента.

Међу њима су присталице више политичких организација, а партијски лидери, укључујући и Бошка Обрадовића, Драгана Ђиласа, Вука Јеремића.. окружени су својим сарадницима, стоје у групама, иза грађана, јавио је Танјуг.

1 / 4
© Sputnik / Радоје Пантовић
Припадници МУП-а на улазу у зграду парламента

Учесници протеста јурили Сергеја Трифуновића као непожељног

Испред Скупштине Србије око 19 сати дошло је до инцидента, када је једна група младића са црним маскама изгурала председника Покрета слободних грађана Сергеја Трифуновића, уз увреде и псовке.

Они су га гурали са платоа, где је постављена ограда како грађани не би могли да приђу степеништу Скупштине, у масу ка ободу, у правцу Булевара краља Александра.

Један човек ударио је Трифуновића некаквом торбицом и раскрвавио му главу, јавио је Танјуг.

 

 

Протести се одржавају и у Новом Саду и Нишу.

​Протест Савеза за Србију

У пролазу између зграде ректората и Филозофског факултета нешто после 18 часова одржан је протест у организацији Савеза за Србију, због најаве оштријих мера на кризу са корона вирусом, како је наведено у позиву Савеза на протест и прес конференцију, које ће Кризни штаб донети у наредна два дана, али, према последњим информацијама, не и полицијски час. Међу окупљенима су били Драган Ђилас, Бошко Обрадовић, Зоран Лутовац, Вук Јеремић, Мирослав Алексић, као и присталице Савеза за Србију и велики број медија.

Политичке странке су, иначе, од јуче позивале своје присталице путем друштвених мрежа да се окупе на том месту.

 Извор: Спутњик https://sptnkne.ws/CWae

------------------------------------------------------------

Прочитајте још:

Најновије вести
  • 21:04

    Код улаза у Теразијски тунел запаљен је контејнер. Осећа се јак сузавац, а полиција демонстранте потискује ка Тргу Републике. Лете каменице на све стране.

  • 20:52

    Полиција послала појачање испред Народне скупштине, блокирани сви пролази према Скупштини

  • 20:50

    У Новом Саду демонстранти гађали зграду јавног сервиса

    На протесту у Новом Саду дошло је до инцидента када је једна група демонстраната гађала различитим предметима зграду Радио-телевизије Војводине, а нападнуте су и просторије СНС-а у том граду.

    Зграду јавног сервиса једна група гађала је различитим предметима, лименкама и петардама.

    Разбили су стакло и том приликом је један младић повређен, јавио је Танјуг.

    У Нишу је ситуација на ивици инцидента.

  • 20:50

    Испред зграде парламента нема демонстраната, полиција формирала кордон

  • 20:48

    Министар Небојша Стефановић издао упозорење: Спрема се хаос кад падне мрак

    Имамо информације да један део демонстраната када падне мрак планира да изведе одређене активности, немире, да оштети имовину и угрози безбедност људи. Позивам све људе да се не баве насиљем, да насиље никоме неће бити дозвољено.

  • 20:45

    Група демонстраната напала полицију испред Скупштине Србије, већина демонстраната се разбежала са платоа испред зграде парламента

Add comment

Security code
Refresh



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.