Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas1560
Juče2206
Ove nedelje6268
Ovog meseca9172
UKUPNO838479

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 40 guests and no members online

   

Цвијановићева и Додик на божићном пријему у касарни "Козара" (ФОТО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик присуствовали су божићном пријему у касарни "Козара" у Бањалуци, који је организовала Команда Шесте пјешадијске бригаде са командама и јединицама Оружаних снага БиХ.

Традиционално обиљежавање Божића у касарни Козара почело је служењем свете архијерејске литургије, након чега је је услиједио свечани дочек за предсједавајућег Предсједништва БиХ, Милорада Додика и предсједницу Републике, Жељку Цвијановић.

У касарни Козара одржан је традиционални божићни пријем, који је организовала Команда Шесте пјешадијске бригаде Оружаних снага БиХ, а испред Клуба Војске Републике Српске дочекали су их припадници Трећег пјешадијског Република Српска пука.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је дошло вријеме да садашња политичка структура у Републици Српској сагледа српску позицију у Оружаним снагама БиХ и поручио да Срби у оквиру Оружаних снага БиХ достојанствено представљају Републику Српску, борећи се за позицију коју заслужује српски народ у заједничким институцијама. Додао је и да политичари морају да учине све да српска компонента у Оружаним снагама буде још видљивија, присутна на мјестима која припадају српском народу.

"У Оружаним снагама БиХ нико ништа није дао Србима, нико неће очекивати да било ко од припадника ОС било шта учини што није у интересу српског народа и Републике Српске. И то је оно чиме ћемо се бавити у будућности и ја као члан Предсједништва са уставним овлаштењима која имам", рекао је Додик.

Предсједница Републике Српске, Жељка Цвијановић поновила је да је Српска економски и политички стабилна, као и њене институције.

"Задовољна сам што људи који су српска компонента у Оружаним снагама баштине вриједности и традицију Војске Републике Српске, која је на овај простор донијела слободу и Републику учинила сигурним огњиштем", истакла је Цвијановићева.

Приоритет је мирна и стабилна Српска, солидарност, заједништво и разумијевање, поручила је предсједница. Поносна је каже што је на достојанствен начин прослављен Дан Републике.

Српски члан Предсједништва истакао је да је закон у складу са којим је обиљежаван овај празник легитиман и легалан и да ће се 9. јануар и даље славити као Дан државности Републике Српске.

"Закон је усвојен након спроведеног референдума, он није поништен и нико не може то да учини јер је то воља народа. Народ је одлучио да слави празник наше републике ми ћемо наставити да обиљежавамо наш празник. У супротном, може доћи до нових подјела у БиХ", нагласио је Додик.

Замјеник начелника Заједничког штаба за ресурсе Оружаних снага БиХ Гојко Кнежевић захвалио је највишим представницима БиХ и Српске за подршку и што су се одазвали обиљежавању православног Божића.

Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки Сергије благословио је божићну трпезу и честитао Божић припадницима Оружаних снага БиХ, уз поздрав "Мир Божји, Христос се роди!".

Обиљежавању Божића у касарни Козара данас су присуствовали и представници МУП-а, Министарства рада и борачко инвалидске заштите Републике Српске и невладиних организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата.

https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=322776

 

Comments are now closed for this entry