Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas405
Juče1097
Ove nedelje2907
Ovog meseca5811
UKUPNO835118

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 48 guests and no members online

   

Руска хуманитарна мисија прикупља помоћ за Србе на КиМ

20.12.2018.

 

Косовска Митровица (Фото Танјуг)

 

Руска хуманитарна мисија, руске невладине и друштвене организације започињу кампању прикупљања, куповине и отпремања медикамената у средине на Косову и Метохији, у којима је отежано или прекинуто снабдевање лековима и основним намирницама.

Из Мисије позивају све људе добре воље, организације и удружења да се прикључе кампањи, а власти у Приштини позивају да не прави сметње у достави помоћи угроженима и у њеној расподели.

Руској хуманитарној мисији, наиме, непрестано стижу молбе за помоћ становницима Косовске Митровице због тога што је онемогућено снабдевање чак и најосновнијим лековима и животним потрепштинама.

„Сматрамо да је ово несумњиво хуманитарно реаговање на кризну ситуацију и да ова акција пружања помоћи не сме бити искоришћена у политичке сврхе”, поручују из Мисије, јавља Танјуг.

Уверена у хуманитарни значај једнаког доступа помоћи, а одбацујући религиозне, етничке и политичке разлоге и симпатије у хуманитарној сфери, Руска хуманитарна мисија делује у кризним регионима света и реализује конкретне пројекте на Балкану, у земљама Средње Азије и Блиског истока у областима образовања, медицине и инфраструктуре, сарађујући са међународним хуманитарним организацијама.

На конференцији за медије, на којој је саопштено да Мисија и њени истомишљеници и колеге крећу у акцију помоћи, прочитано је и писмо докторке Данице Грујичић, у којем је подсетила да је стање на КиМ, посебно у српским енклавана на југу веома тешко, а да се ту не ради о политици, већ о томе да је људима ускраћено правио да се лече.

„Стање је јако тешко, болнице, домови здравља и апотеке остају без лекова. Србима, нарочито онима који живе у енклавама, је тешко да болесни долазе у централну Србију како би узели терапију. Искористићу прилику да позовем све људе добре воље да помогну угроженим људима у јужној српској покрајини јер је стање алармантно”, поручила је Грујичић, те додала да је од Русије, као доказанопг пријатеља Србије помоћ и очекивала.

На прес конференцији говорили су и демутати Думе Јевгеније Примаков, Павел Сергејевич Дорохин те Алексеј Михаилович Полковников, генерални директор Руске хуманитарне мисије и Михаил Александрович Бондар, директор Мисије за Балкан.

 

http://www.politika.rs/scc/clanak/418598/Ruska-humanitarna-misija-prikuplja-pomoc-za-Srbe-na-KiM

 

kontakt

Руска Хуманитарна Мисија

Адреса
Високог Стевана 30,
11040 Београд,
Србија
Телефон
+381 11 3241792
Email
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.