Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas1545
Juče1097
Ove nedelje4047
Ovog meseca6951
UKUPNO836258

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 40 guests and no members online

   

OBELEŽAVANJE DANA REPUBLIKE SRPSKE! POLOŽENI VENCI POGINULIM BORCIMA VRS Cvijanovićeva: Oni su Srpsku, koja je rođena u miru, odbranili u ratu i zbog njih smo danas SLOBODNI!

 

TROBOJKE SE VIJORE BANJALUKOM, POLICIJA POSTROJENA: Pogledajte poslednje pripreme za dan Republike Srpske i SVEČANI DEFILE KOJI JE ODUŠEVIO REGION! (FOTO, VIDEO)

  Polaganjem venaca na Spomenik poginulim borcima Vojske Republike Srpske na banjalučkom groblju "Sveti Pantelija" danas je počelo obeležavanje 9. januara - Dana Republike Srpske.

 

 Predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je obaveza Republike da se jeća svih koji su za nju dali život i istakla da će se u narednom periodu raditi na jačanju svesti o značaju opstanka Srpske i osnaživanja njenih institucija.
foto: RTRS

 "Oni su Republiku Srpsku, koja je rođena u miru, odbranili u ratu, i zbog toga danas uživamo slobodu", rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon polaganja venaca poginulim borcima Vojske Republike Srpske na banjalučkom groblju.

 Naglasila je da je u prethodnom periodu urađeno mnogo, a da je cilj jačati Republiku Srpsku i njene institucije.

 

 

"Nameravamo da jačamo svest o važnosti opstanka Srpske i našoj obavezi da mi koji delujemo u okviru institucija zajedno sa narodom radimo na jačanju Republike Srpske", istakla je Cvijanovićeva.

 

Ona očekuje da se ubuduće svi okupe oko svih važnih događaja i svega što su interesi Republike Srpske

 

foto: RTRS

 

"Da ne vodimo računa o tome kojoj političkoj partiji pripadamo, već da razumemo da su, kada je reč o interesu Srpske, svi u okviru jedne partije koja se zove jaka Republika Srpska", naglasila je Cvijanovićeva.

Predsednica je zrazila zadovoljstvo što se dan rođenja Republike Srpske ove godine obeležava u miru i u stabilnoj Republici, koja zna kuda ide sigurnim koracima ka jačanju, razvoju i održavanju političke stabilnosti.

 

foto: RTRS

Vence su položili predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, predsednik Vlade Srpske Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović.

 

 Na banjalučkom groblju "Sveti Pantelija" vence su položili i ministar inostranih poslova u Savetu ministara Igor Crnadak i ministar bezbednosti u Savetu ministara Dragan Mektić.

 

foto: RTRS

 Vence su položili i predstavnici boračkih udruženja proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, kao i Trećeg pešadijskog Republika Srpska puka, te predstavnici Saveza opština i gradova Srpske, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i načelnik opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić.

Kurir.rs/ RTRS

 Foto: RTRS