Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas943
Juče1374
Ove nedelje3540
Ovog meseca13186
UKUPNO842493

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 60 guests and no members online

   

Споразум о слободној трговини са Евроазијском унијом за време Путинове посете Београду

 

 Резултат слика за путин

 Приликом посете председника Русије Владимира Путина Србији, почетком идуће године, требало би да се потпише споразум о слободној трговини Србије и Евроазијске економске уније.

То је данас најавио министар трговине, туризма и телекомуникација Србије, Расим Љајић.

„Више од две године водимо преговоре о закључењу споразума Србије и Евроазијске економске уније. До сада смо усагласили више од 80 одсто текста новог, модернијег споразума о слободној трговини. Остало је још шест-седам тарифних линија око којих немамо сагласност, али водимо интензивне преговоре о томе”, казао је Љајић после седнице Мешовитог комитета за економску сарадњу Србије и Азербејџана, јавља Бета.

Он је оценио да се преговори воде „у доброј вољи” и рекао да се нада да ће се наћи компромисно решење за преостале тарифне линије око којих још нема сагласности.

Љајић је навео да ће следеће недеље бити нова рунда преговора, где ће покушати да приближи стајалишта, да би у јануару била одржана још једна рунда.

„У посету Србији ће 11. или 12. јануара доћи министарка Евроазијске уније Вероника Рикишина са којом ћу водити финалне разговоре о закључењу текста споразума, да би могао да буде потписан приликом посете председника Русије Владимира Путина Србији”, рекао је Љајић.

 

http://www.politika.rs/scc/clanak/417564/Sporazum-o-slobodnoj-trgovini-sa-Evroazijskom-unijom-za-vreme-Putinove-posete-Beogradu

 

Add comment

Security code
Refresh



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.