Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas1330
Juče1097
Ove nedelje3832
Ovog meseca6736
UKUPNO836043

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 34 guests and no members online

   

ПАВКОВИЋ: МУП Црне Горе имао план да нападне Војску Југославије током НАТО агресије

 
 

Небојша Павковић (Фото: ИН4С)

Бивши начелник Генералштаба ВЈ и командант Треће армије током НАТО бомбардовања 1999. Небојша Павковић саопштио је да је МУП Црне Горе имао планове да нападне Војску Југославије.

“Не знам за то што неки причају да је Милошевић планирао да са војском руши власт у Црној Гори. Мој однос са њим у прво вријеме је био јако затегнут јер неки људи који су били у окружењу челних људи тада у Црној Гори су им солили памет како сам ја зло, како ја по Милошевићевим наредбама хоћу да изведем војни удар у Црној Гори. Али то није било тачно”, рекао је Павковић у интервју за Балкан инфо.

Каже да је једном искористио прилику када су сви команданти армија, ратне морнарице и ваздухопловства гостовали на црногорској телевизији.

“Ја сам тада рекао да војска није имала претензије према Црној Гори и рекао да је заправо МУП Црне Горе имао планове напада на припаднике војске, на станове, на њихове породице”, истакао је Павковић који служи затворску казну у Финској по пресуди Хашког трибунала.

Управо та чињеница, да МУП Црне Горе планира нападе на Војску, имовину и породице војних лица у Црној Гори је био додатни разлог за формирање Седмог батаљона.

“Процјена државног врха Југославије је била, да би се, у случају копнене инвазије НАТО-а на црногорски обалу, МУП Црне Горе ставио на страну НАТО снага и да би се у тој варијанти контролисала територија и обезбиједило несметано дјеловање јединица Друге Армије.

Формирање Седмог батаљона је почело још за вријеме бомардовања, тачније почетком маја 1999. године. И то је истина, а не да је формиран ради рушења власти, а да је то тако показују и Павковићеве тврдње.

ИН4С