Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas326
Juče187
Ove nedelje513
Ovog meseca10159
UKUPNO839466

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 31 guests and no members online

   

Свечаном церемонијом отварања у бази „Југ“данас је почела међународна вежба „Платинасти вук 18“, која ће се реализовати до 22. јуна ове године.

На вежби ће учествовати око 500 официра, подофицира и војника оружаних снага Сједињених Америчких Држава, Уједињеног Краљевства, Уједињених Арапских Емирата, Босне и Херцеговине, Бугарске, Мађарске, Румуније, Црне Горе и Србије.
 


Вежбу је отворио пуковник Слободан Стопа, командант Четврте бригаде копнене војске, уједно официр за планирање вежбе.
 
Пуковник Стопа поздравио је све учеснике вежбе и пожелео пријатан боравак на бази „Југ“ и полигону „Боровац“ и успешно извођење вежбе у наредне две недеље.
 
– Као домаћини, потрудићемо се да вам, кроз посету значајним историјским споменицима представимо Војску Србије и Републику Србију – рекао је пуковник Стопа и поручио да се ова вежба изводи у мултинационалном окружењу, што је одлична прилика  за стицање и размену нових искустава припадника војски партнерских земаља.
 


У вежби која ће се изводити по темама „Тактике, технике и процедуре у мултинационалним операцијама – неубојито оружје“ и „Операција очувања мира“, припадници војски земаља учесница увежбаваће се у употреби несмртоносног оружја, процедурама радњама и поступцима приликом ангажовања у мултинационалним операцијама у међународном окружењу.
 
Вежба има за циљ да унапреди интероперабилност, међусобно разумевање припадника војски партнерских земаља на тактичком нивоу у току извршења операције подршке миру у мултинационалном окружењу.
 
Свечаном отварању вежбе „Платинасти вук 18“ присуствовали су и пуковник Горан Стаменковић из Команде Копнене војске, руководилац вежбе пуковник Слађан Стаменковић, заменик команданта Центра за обуку јединица за мултинационалне операције потпуковник Иван Симоновић и команданти јединица из Бујановца.

http://www.mod.gov.rs/cir/12683/pocela-vezba-platinasti-vuk-2018-12683

 

photoФОТОГАЛЕРИЈА

Comments are now closed for this entry