Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas1396
Juče2682
Ove nedelje6675
Ovog meseca16321
UKUPNO845628

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 82 guests and no members online

   
 
 
 

 Резултат за сродне слике


 Обећани борбени авиони и војна техника из Русије би могли да стигну већ сљедеће недјеље.

На Дан ослобођења, 20. октобра, очекује се долазак руског министра одбране у Београд.

 

 

 

 

Резултати слика за sergej sojgu Министар одбране Руске Федерације Сергеј Шојгу могао би да посјети Београд, на Дан ослобођења 20. октобра, а постоји могућност да се прије тога, већ почетком сљедећег мјесеца, у Србију допреме први „мигови“ и војна опрема коју је Русија још раније одлучила да испоручи Србији.

Тачни датуми посјете и допремања војне технике биће утаначени у петак, 29. септембра, када први потпредсједник Владе и шеф дипломатије Ивица Дачић иде у Москву на састанак Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу Србије и Русије.

Он ће се тамо срести и са министром спољних послова Русије Сергејом Лавровом, а осим економских тема, како се очекује, двојица министара, ће разговарати и о политичким питањима, као што су притисци на Србију да уведе санкције Русији, статусу Српско-руског центра у Нишу, намјерама власти у Приштини да пређу праг више међународних организација…

 Високи руски званичници већ су у више наврата најављивали да Москва планира да до краја ове године испоручи шест ловаца „миг-29“ Србији, као и да се разговара о могућој продаји ПВО система С-300 Србији.

 Поменути „мигови“ захтијевају ремонт, што ће према процјенама коштати између 180 и 230 милиона евра. Војнотехнички договор двију земаља укључује да српска војска као донацију добије и 30 тенкова Т-72 С и 30 борбених извиђачких оклопних возила БРДМ 2 и мање топове калибра 14,5 мм.

 Влада и предсједник Србије воде политику војне неутралности – поручио је јуче министар одбране Александар Вулин, који се у Москви састао са генералним секретаром Организације договора колективне безбједности (ОДКБ), генерал-пуковником Јуријем Хачатуровом.

 – Нашим домаћинима сам пренио да Србија нема намјеру да постаје члан ОДКБ, ни НАТО, али има велику жељу да продубљује сарадњу са ОДКБ и њеним чланицама. Све оне подржавају принципијелну позицију Србије у односу према КиМ и на томе сам им посебно захвалио – рекао је министар одбране.

 РТРС, Вечерње новости

 
 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Comments are now closed for this entry