Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas552
Juče187
Ove nedelje739
Ovog meseca10385
UKUPNO839692

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 36 guests and no members online

   

 

Александар Вучић (Фото: Sputnik/Радоје Пантовић)

 

Предсједник Александар Вучић је, сумирајући посјету Њујорку, гдје је учествовао на засједању Генералне скупштине УН, изјавио да је задовољан постигнутим.

 

Он је навео да су резултат тога и најављене посјете свјетских државника Србији те да је разговарао са више од 50 званичника земаља и организација што је потврда да смо вратили углед Србије у свијету.

 

Вучић је рекао да је потврђена посјета предсједника САД Доналда Трампа, договорена посјета француског и турског предсједника, премијера Белгије…

 

„Увјерен сам да ће предсједник Трамп посјетити Србију, мислим да ћемо прије тога имати посјету предсједника Макрона. Не потцјењујте посјету Макрона, она ће за нас бити од страшног значаја, а верујем да ћемо ускоро видјети и Ангелу Меркел или у Берлину или у Београду, послије њене нове побједе на парламентарним изборима“, рекао је Вучић и пожелио јој сваки успјех.

 

Вучић је за ТВ Пинк указао да је управо вијест о доласку Трампа изазвала реакцију породице Битићи „који су напали и мене и Трампа због потврде доласка у Србију“, али и подвукао да је „случај Битићи“ била једна од тема његовог разговора са високом представницом америчке администрације Елизабет Милард.

 

Како је рекао Американци увијек инсистирају на рјешавању тог случаја.

 

„То људи треба да знају да ту нема ‘много слатких ствари’, да су то озбиљни и одговорни разговори који нису за нас увијек лаки“, додао је Вучић.

 

Предсједник је у осврту на разговоре које је имао апострофирао и онај са предсједником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом који долази у Србију 10. октобра са великим бројем инвеститора.
У том смислу он је указао на фабрике које су турски инвеститори отворили до сада и које ће тек изградити назначивши да је то веома важно, да људи од тога живе…

 

„Веома сам захвалан Ердогану, то је важна посјета“ назначио је председник Србије који је поновио да ће након тога у Србију доћи и предсједник Француске Емануел Макрон, премијер Белгије Ссарл Мишел, премијерка Норвешке Ерна Солберг, Трамп…

 

Како је рекао, потребно је довести и оне из Африке и Азије, „који нам помажу и по питању територијалног интегритета КиМ“, али и гдје треба да отварамо тржишта за нашу робу, наше грађевинце…
Додао је и да је потребно и да се „одради једна афричка тура“, али и подвукао да је треба припремити на најбољи могући начин како би дала и одличне резултате.

 

РТРС, Танјуг
 

Comments are now closed for this entry