SARADNICI  

   

KURSNA LISTA  

   

BROJ POSETILACA  

Danas559
Juče1368
Ove nedelje3518
Ovog meseca35654
UKUPNO1139814

   

KONVERTOR VALUTA  

   

REGISTRUJTE SE  

Molimo Vas registrujte se da bi mogli da chatujete i pristupite forumu na sajtu.

   

NA SAJTU  

Ko je na mreži: 34 gostiju i nema prijavljenih članova

   
Резултат слика за čerupanje penzionera

 

 

Dnevni list Danas je u svojoj rubrici Reakcije objavio dva teksta od kojih je jedan reakcija politikologa Nenada Novičića na akciju Udruženja sindikata penzionera Srbije “Pravo i pravda za penzionere”, a drugi je reakcija advokatice Zorice Tršić na tekst g. Novičića. Penzin u okviru ovog članka prenosi oba teksta. Pročitajte oba kako biste mogli da steknete što potpuniju sliku i sami donesete zaključke.

 

Čerupanje penzionera na drugi način

Članovi Udruženja sindikata penzionera Srbije – USPS, koji su u okviru akcije “Pravo i pravda za penzionere” postupili po uputstvu Izvršnog odbora ovog udruženja iz maja 2018. godine i sa advokatskim kancelarijama potpisali ugovore o zastupanju u parničnim postupcima – tužbama za naknadu štete povodom primene Zakona o privremenom uređenju načina isplate penzija, moraće u slučaju pozitivnog ishoda na sudu da im isplate “nagrade” od deset odsto od presuđenog iznosa, ali tek po naplati od Fonda PIO.

Istovetan procenat od naplaćenog iznosa moraće da daju advokatima i u slučajevima kada se sporovi završe sudskim ili vansudskim poravnjanjem ili ukoliko država utužene iznose pretvori u javni dug, s tim što će još morati da im namire i advokatske troškove ostvarene do tog momenta.

Na ovaj način advokati USPS su se osigurali da će pri svakom pozitivnom rešenju za njihove klijente skinuti kajmak od deset odsto od isplaćenog iznosa, kao i naplatiti troškove zastupanja: pravosnažnom presudom od izgubljene strane, Fonda PIO, a u druga dva slučajeva (poravnjanjem ili proglašenjem javnim dugom) od klijenata.

I dok je motiv advokata USPS o “besplatnom” zastupanju bliži onoj narodnoj poslovici: “Ne laje kera sela radi, već sebe radi”, još uvek je nejasno zašto je Izvršni odbor ovog udruženja pozvao svoje članstvo da umesto upravnih sporova (koje u njihovo ime besplatno vode advokatske kancelarije u okviru akcije pod sloganom “Od PIO Fonda do Strazbura”, i na osnovu koje su tokom 2016. i početkom 2017. godine pridobili veliki broj članova, koji su za učlanjenje plaćali godišnju članarinu od po 550 dinara) pozvao na maglovitu preporuku po principu rekla-kazala:

“U pravosudnim organima postoje nagoveštaji, da će kao akt kojim se sprečava zastarevanje potraživanja, priznati samo akt pokretanja parničnog postupka i direktnog potraživanja isplate štete nastale primenom ovog neustavnog zakona.”

Zahtev USPS-u

Zbog toga sam 15. juna 2018. godine uputio zahtev USPS da mi na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacija od javnog značaja dostave informacije:

 • o ukupnom broju članova Udruženja sindikata penzionera Srbije
 • koliko se u Udruženje učlanilo novih članova od kako je pokrenuta akcija pod nazivom “Od PIO fonda do Strazbura”
 • sa koliko advokatskih kancelarija u Beogradu Udruženje ima ugovor/sporazum ili nešto drugo o besplatnom vođenju upravnog postupka za svoje članove
 • koji je interes Udruženja da, i u slučaju da država proglasi utuženi iznos iz parničnog postupka za umanjene penzije javnim dugom, advokati dobiju 10 posto od tog iznosa
 • kao i da se o traženim informacijama izjasni Izvršni odbor USPS i da mi ih dostavi u roku od 15 dana od upućivanja ovog zahteva.

Naglasio sam da ukoliko u tom vremenu ne budem dobio tražene informacije moraću da se obratim Rodoljubu Šabiću, povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka.

Odgovor USPS-a 

Odgovor iz Sekretarijata USPS stigao je nakon dva dana od upućivanja ovog zahteva. U njemu su me obavestili da će o mom zahtevu raspravljati Izvršni odbor Udruženja, da je predsednik USPS, zbog „neobičnosti“ mojih zahteva, zainteresovan da se sretne sa mnom i da će me obavestiti o odluci Izvršnog odbora i terminu kada me može primiti predsednik ovog udruženja.

Međutim, kako odgovor Izvršnog odbora USPS nije dostavljen do 5. jula 2018. godine, iako je u međuvremenu ovaj organ održao sednicu, sa koje je 26. juna uputio proglas svome članstvu “Nema povlačenja, nema predaje”, obavestio sam ih da ću tražene informacije pokušati da dobijem uz angažovanje Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka.

Odgovor Kancelarije Poverenika za informacije

A odgovor Duška Gudurića, višeg savetnika Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka, koji mi je dostavljen 13. jula prošle godine je:

“Kako Udruženje sindikata penzionera Srbije ne predstavlja organ javne vlasti u smislu Zakona, ono nema obavezu da informacije kojima raspolaže učini dostupnim tražiocu, tj. javnosti, u skladu sa pomenutim zakonom.”

Da li je ono što je zakonito ujedno i moralno, pa USPS, koje je za ostvarivanje prava penzionera proklamovalo ciljeve na dijametralno različitim osnovama od PUPS-a, svom članstvu i javnosti može da uskrati odgovore na tražene informacije?

Nenad Novičić, dipl. politikolog


Ne laje kera radi penzionera, no zbog profitera

Sa osobitim interesovanjem započela sam čitanje teksta “Čerupanje penzionera na drugi način”, autora Nenada Novičića, u nadi da će autor otkriti ko ih je očerupao na prvi način, kao i da će obavestiti javnost na koji način se brže, bolje, jače čerupa, na prvi ili na drugi.

Umesto ozbiljne analize “čerupanja penzionera”, koje je od 2009. godine postalo osnovna i trajna aktivnost Fonda PIO, autor se ljupko spušta na nivo narodnih umotvorina, podsećajući nas da “Ne laje kera, sela radi, već sebe radi”, mada zaboravlja da kera laje i gazde radi, jer na taj način pokazuje vernost i odanost vlasniku od koga za to dobija nagradu!

Svako ima svoga gazdu

Nesporno je da svako od nas ima svog gazdu. Advokati ne kriju svoje gazde, to su naši klijenti – nalogodavci sa kojima, kao sa poslovno sposobnim licima, saglasnošću volja, zaključujemo ugovore i dogovaramo nagradu u skladu sa advokatskom tarifom.

Autori, takođe imaju svoje gazde, koji naručuju pesme, tekstove, reklame, ali se ne insistira na ugovoru pošto se, shodno “naručiocu”, nagrada isplaćuje “na ruke” kao “narukvica”.

Fond PIO takođe ima Gazdu. Gazde Fonda se menjaju sa promenom vlasti, a rukovodstvo Fonda se ne menja, stoga što Gazde znaju za suštinu čerupanja penzionera, ali nisu izučili veštinu. Veština se stiče godinama, pa gazde mogu da dolaze i odlaze, ali generalni direktor Fonda i pomoćnik ministra za rad ostaju kao trajne karike između starog Fonda i nove Vlade, ma čija da je. Još ako su direktor i pomoćnik ministra deca oca PUPS-a i Srpske napredne majke, onda se čerupanje imenuje u dobrovoljno davanje zahvalnim roditeljima PUPS-u i SNS.

Dileme g. Novičića – Nekad i sad

Malo mi je bilo čudno što se autor bavi pitanjem sindikata i advokata, a ne bavi se pitanjem penzionera i kontejnera, pa spustih pogled na kraj teksta.

Navika da pročitam naslov i odmah nestrpljivo i kraj romana, ne bih li saznala ko je ubica, ostala mi je iz vremena dok sam čitala „krimiće“ pa tako, ne znam baš zašto, postupih i ovog puta, kad ono, međutim! Pred penzionere, autor teksta postavlja „tešku dilemu“:

“Da li ono što je zakonito je ujedno i moralno, pa USPS, koje je za ostvarivanje prava penzionera proklamovalo ciljeve na dijametralno različitim osnovama od PUPS-a, može da uskrati odgovore na tražene informacije?”. Moš, misliti, koja frka!

Ja bih mogla da ponudim svoje odgovore, iako mi nisu naručeni, ni od USPS-a, ni od PUPS-a. A pošto su im ciljevi dijametralno suprotni, mogla sam prethodno da pregovaram sa USPS-om da odgovorim, a sa PUPS-om da ne odgovorim na očigledno zlonamerne navode autora teksta i da tako skinem kajmak od onoga ko ponudi više.

PUPS je daleko napredniji, ali ne bi bilo korektno prema penzionerima da delim kajmak sa autorom teksta, koji ima dijametralno suprotne stavove od mene iako smo nekada delili iste stavove, sudeći po tekstu objavljenom u ovom listu 3. novembra 2017. godine pod naslovom „Kako sam postao bogati penzioner“, koji preporučujem da pročitaju svi penzioneri kojima su bez rešenja i prava na žalbu umanjene penzije.

Preporučujem iz razloga što je autor jasno i nedvosmisleno ukazao da je vlast izvršila nezakonitu preraspodelu, uzimajući od onih koji su radili i zaradili, a deleći onima koji nisu zaradili, s tim što je razobličio i motive za takvu odluku vlasti i vidovito predskazao svetlu budućnost, navodeći:

“Ovakvih primera, kao što je moj, ima dosta, ali je sve nas vlast svrstala u nedostojno bogate penzionere ‘jer želimo da se provodimo po šoping molovima’ dok je one koji su ispijali pivce i gledali samo da se očešu o državne jasle, zaštitnički prigrabila i pod vidom ispravljanja socijalnih razlika, deli im ono što svojim radom nisu zaradili. Naravno od njih se očekuje i da adekvatno uzvrate za takvu brigu vlasti pre svega na izborima kada neće imati dileme, kome će ukazati poverenje.”

Isplata nezakonito oduzetih iznosa penzije sa kamatom po osnovu pravnosnažne presude – pobeda penzionera na sudu

Javno priznajem da me je tekst na mah inspirisao da istog dana pokrenem parnicu koja je okončana pravosnažnom sudskom odlukom, na osnovu koje su mi sa kamatom isplaćeni zadržani iznosi, a mom advokatu sudski troškovi i deset odsto od ukupnog iznosa, na ime nagrade. Upravo o toj odluci je Danas izvestio svoje čitaoce u tekstu “Kako su penzioneri pobedili državu na sudu“.

Predlažem da autor N. Novičić, uputi zahtev direktoru Republičkog fonda za PIO Dragani Kalinović, da mu na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacija od javnog značaja, dostavi informaciju da li je Fond PIO, penzioneru Zorici Tršić iz Smedereva, isplatio utužene iznose i da li je o tome kao direktor Fonda, informisala Predsednika, koji je za presude naročito osnovnih sudova jako zainteresovan, u istoj meri, kao što je i direktorka za treći mandat, što dokazuje, da je kod penzionera bilo i još uvek za čerupanje ima, ne samo perja, nego i paperja.

A načerupkalo se od folklornog staža, revizije invalidskih penzija otetih od bolesnih, da bi se prodavale zdravima, od opljačkanih najnižih poljoprivrednih penzija, pogrebnih i poštanskih troškova poljoprivrednih penzionera, od ugovora na štetu penzionera, od ugovaranja jednog te istog posla između Banke i Fonda i Fonda i Banke, jedan posao, a dve provizije, jedna Fondu, druga Banci, jedna viša, druga niža, a saldo, deficit u Fondu, suficit u džepu.

A beogradske sudije legalizuju brojne pljačke Fonda, presudama, koje su bruka za struku, a koje treba da posluže kao zauzeto stanovište i primer sudijama u unutrašnjosti, koje pošteno rade svoj posao. “Oficir za vezu” sa sudovima je pomoćnik ministra za rad. Samo zvanje znači da pomoćnik ministra za rad “pomaže sudijama” u radu.

I to: materijalno i moralno. Materijalno, tumačenjem materijalnog zakona, jer sudije bez njegove pomoći ne bi znale u ime kog naroda da sude: u ime penzionera ili u ime profitera. Moralno im pomaže, tako što moraju da prepisuju njegova tumačenja umesto da samostalno donose presude, čime se s jedne strane, jača “sudijski moral”, a sa druge strane zbunjuje živa sila, penzioneri, dok ne izumru čekajući da Prvi osnovni sud sud donese presudu po zakonu i na osnovu dokaza. Tako da nikad ne saznaju da je presuđeno u korist Fonda PIO, iako je Fond pljačkao njih, a ne oni Fond.

Čovek lud, nije za sud

Doduše, ima još zaostalih sudija u unutrašnjosti, koje se drže zakona kao pijan plota, ali s njima očigledno, nije nešto u redu, pa je Predsednik preko medija obavestio javnost da je upoznat sa jednim takvim poremećajem u koji će se uključiti da lično utvrdi o čemu se to radi, jer za Predsednika jedne države, nema važnijeg posla, nego da se upušta u pravilnost presude osnovnog suda u nekoj palanci pa makar to bila i Bačka Palanka.

Samo lud čovek, može da donese zakonitu presudu. Pametne sudije Prvog osnovnog suda, sudeći po izjavi ministra za rad, obavezno donose nezakonite presude, pa cenim da bi u slučaju, da se donese neka presuda u korist penzionera, određeni sudija Višeg suda takvu presudu bez odlaganja preinačio. Neće valjda doživotno da ostane u Višem sudu ako mu se ukaže životna šansa.

A tako malo treba da bi se napredovalo: dovoljno je samo da se pojavi pomoćnik ministra za rad i da ga zamoli za jednu malu, sasvim malu uslugicu, da preinači jednu pravu, autentičnu i zakonitu presudu, kakvu sam nikada nije bio u stanju da sastavi.

Uostalom, penzioneri 25 godina plaćaju poštarine umesto Fonda, a još uvek kod njih ima šta da se čerupa i to zahvaljujući PUPS-u koji “autentičnije od bilo koje druge partije štiti interese penzionera”, kako je izjavio Milan Krkobabić, koji je živi svedok opšteg veselja penzionera zbog otimanja penzija.

Shodno tome, cenjeni autor, kao nekadašnji novinar JP Pošte Srbije kome je direktor bio Milan Krkobabić, može da uputi zahtev JP Pošta Srbije, shodno Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, da mu se dostavi informacija, koliki je ukupan broj penzionera, bez čijeg znanja je zaključen ugovor između Fonda PIO i Pošte, koliko godina je po tom ugovoru naplaćivana poštarina od penzionera, umesto od Fonda PIO i kolika je visina tako pribavljenih sredstava.

USPS kao pro bono zaštitnik penzionera

Imajući u vidu sve preduzete aktivnosti USPS-a po stupanju na snagu Zakona o privremenom uređenju načina isplate penzija, u vidu zalaganja za pružanje besplatne pravne podrške svojim članovima, povezivanja penzionera i advokata, sa poznatim i priznatim poznavaocima pravne nauke, sudijama i profesorima, kompletiranja dokumentacije penzionera i koordiniranje jednoobraznog postupanja pod istim uslovima za sve penzionere sa celog područja Fonda PIO, USPS se pokazao ne samo kao autentični zaštitnik interesa penzionera, nego i kao vrhunski organizator jednog obimnog posla, a bez ugovaranja ikakve naknade to.

Napadaj, al i dalje čerupaj!

Po svemu sudeći “Čerupanje penzionera” je naručen tekst koji ima za cilj da buđenje iz anestezije očerupanih penzionera i masovno podnošenje tužbi parničnim sudovima spreči pismima zahvalnosti, a njihovo nezadovoljstvo usmeri na USPS i advokate, kako bi se decenijsko čerupanje moglo nesmetano nastaviti!!!

Zorica Tršić, advokatica i korisnica starosne penzije


https://www.penzin.rs/cerupanje-penzionera-ili-lajanje-kera-za-racun-profitera/
 

ЛАЗАНСKИ ОТKРИО ТАЈНУ ПОСЛЕДЊЕ МИЛОШЕВИЋЕВЕ ДЕПЕШЕ: Бомбардовање могло бити спречено, али…

 

 

 

 

Фото: intermagazin.rs

 

Војно-политички коментатор и аналитичар Мирослав Лазански открио је тајну последње депеше председника СРЈ Слободана Милошевића коју је један наш генерал, тог 24. марта 1999. ујутру, уочи бомбардовања, однео Американцима.

 

– Та депеша је била упућена да би се спречило бомбардовање. Један наш генерал је отишао да преда ту депешу, примили су га амерички генерали и рекли су, дословце:,,Ми разумемо о чему се ради, али нажалост, воз је кренуо из станице!“ Значи, већ је било готово, али то је био последњи покушај Милошевића да се избегне бомбардовање – рекао је Лазански и додао да је вероватно Милошевић понудио Американцима неки уступак.

 

– Они су и пре тога намеравали да нас бомбардују, пре свега због поруке Русији и јер се тад прослављало 50 година НАТО и то је требало „прославити у ватромет“.

 

Водитељ Миломир Марић је, како сам каже „цинично“, питао да ли се радило о „аеро-митингу“ за прославу 50 година НАТО који је изгубио смисао у то време, а Лазански се није сложио са том констатацијом.

 

– „Аеро-митинг“ није. Ми смо могли до висине 6000-6500 метара да контролишемо, али се они нису спуштали са тих висина. Он дође са бомбардером Б-2 из Америке, лансира ракете на циљеве у Југославији изнад Јадрана и врати се, или лете преко 12км, а наши ПВО системи нису имали те домете. Ту смо имали проблема, али ипак је то била херојска борба. Авијација и ПВО су поднели херојске напоре, пилоти посебно, који су сви полетали у мисије, а знали су да немају шансе, али и ракеташи и Приштински корпус, који се заиста херојски борио – рекао је Лазански.

 

intermagazin.rs

 

 

 
Мирослав ЛазанскиСвет са Спутњиком
Мирослав Лазански
 

Лидер странке СПО Вук Драшковић изјавио је пре неколико дана како је „трагично што је близу 80 одсто грађана Србије одлучно против чланства Србије у НАТО-у, да та већина не зна да ће све неспоразуме и могуће сукобе на Косову, у Босни, у Македонији, или било где на Балкану решавати НАТО“.

Каже Вук Драшковић „да се одлука о чланству Србије у НАТО-у не сме препустити ни незнању, ни инату, ни мантри да власт мора да слуша вољу већине“, па наставља како „ у неким питањима неукој већини држава не сме да повлађује“. Признајем, оваквим констатацијама господина Вука Драшковића више сам него изненађен. Иако господина Драшковића више ценим као писца него као политичара.

Дакле, ако је мантра да власт мора да слуша вољу народа, онда господин Драшковић негира основне принципе демократије, јер воља народа се исказује на изборима. Што би значило да се господин Драшковић, заправо, директно залаже за принцип непоштовања изборних резултата. Што и није чудно с обзиром какве резултате постиже на изборима…

Господин Драшковић назива више од 80 одсто грађана Србије „неукима и присталицама ината“, слободније речено, он сматра више од 80 одсто грађана Србије глупацима и незналицама. Да је то било који политичар на Западу изјавио за свој народ, његова би политичка каријера била моментално угашена. Али Србија је ово брале…

Ако је, по господину Драшковићу, више од 80 одсто грађана Србије неуко и склоно незнању, која је то та учена елита у Србији која зна шта је данас НАТО. Које су то данас предности, а које мане НАТО-а? Да мало анализирамо образовање и школску спрему главних лобиста НАТО-а у Србији, да видимо које су све књиге из те области објавили, у којим су то стручним часописима излазили њихови радови.

Укључујући и стручне радове о НАТО-у господина Вука Драшковића. Са своје стране, могу да кажем да сам први новинар из неке социјалистичке земље који је још 1982. године ушао у главни штаб НАТО-а у Монсу и направио интервју са врховним командантом НАТО-а, америчким генералом Бернардом Роџерсом. Године 1990. опет сам био у истој команди и направио интервју са врховним командантом НАТО-а, америчким генералом Џоном Галвином. Дакле, ја одлично знам шта је био НАТО до 1991. године, шта је био од 1991-1995, шта је био 1999. и шта је данас. И нема тог НАТО лобисте који може о томе да води било какву озбиљну полемику са мојом маленкошћу…

Односно, где су били са својим ставовима пре 30, а где пре 20 година данашњи лобисти НАТО-а у Србији?

Неки су пре 30 година продавали колаче, други су били ревносни чланови СКЈ и шефови кабинета истакнутих партијских другова. Вук Драшковић је пре 20 година јавно био против уласка СРЈ у процес „Партнерство за мир“, чак је и са позиције министра спољних послова СРЈ сугерисао земљама, бившим чланицама Варшавског уговора, да не улазе у процес „Партнерство за мир“, а камоли у НАТО. Постоје писмени трагови о томе.

Наравно, не спорим политичарима да могу да мењају своје мишљење. То је саставни део те професије. Али ме занима које су то нове околности наступиле у Србији и око Србије, да од некадашњег противљења да Србија уђе у „Партнерство за мир“, господин Драшковић се сада заузима за чланство Србије у НАТО-у? То што је Црна Гора у НАТО-у и што ће то вероватно ускоро бити и Македонија? Па смо, јелте, „опкољени“?

Застарели геополитички погледи на савремене војне доктрине. Нема више вардарско-моравског стратешког правца, све се то данас прескаче. НАТО је данас антируски војни пакт и свако сврставање у такав пакт јесте директно антируски потез. НАТО је данас на границама Русије. Можда господин Вук Драшковић жели да буде на челу неке НАТО јединице на границама Русије, али више од 80 одсто грађана Србије то јасно одбија…

 

О томе у емисији „На нишану Лазанског“ говоре Јелена Вукоичић, доктор политичких наука, и проф. др Владимир Вулетић.

Емисију уређује и води Мирослав Лазански.

Слушајте нас на таласима Радија Новости на 104,7 мегахерца, гледајте на Фејсбуку Спутњика и Радија Новости, али и одложено на каналу Спутњик Србија на Јутјубу.

https://sptnkne.ws/k64z

 

Видели смо црну кофер-торбу у рукама једног члана руске делегације током посете Владимира Путина Београду. У коферу је специјални радио-уређај помоћу којег је Путин у контакту са специјалном командом руских стратешких нуклеарних снага, односно са „Ставком”, врховном командом руских оружаних снага која се налази у подземном комплексу североисточно од Москве.

 

Дању и ноћу светлуцају екрани у просторијама 300 метара испод земље. Дежурна смена пажљиво прати све што се догађа на земљи, на мору, под водом, у ваздуху и у космосу. То је „Мртва рука” руског генералштаба, систем који обезбеђује руски нуклеарни одговор чак и у случају да Москва нестане у атомском удару.

 

Ако би, дакле, Амери први лансирали атомске бојеве главе на Русију и уколико би површински детектори регистровали нуклеарни удар по Москви, или ако би дошло до прекида везе са генералштабом, „Мртва рука” би послала сигнале ниске фреквенције до специјалних ракета које би надлетеле све руске силосе с интерконтиненталним пројектилима емитујући сигнале за масовни атомски удар на САД. Наиме, Руси су систем активирања ракета с атомским главама више ослонили на технику, Амери на одлуке људи.

 

Када је у зору 25. јануара 1995. са северозападне обале једног малог норвешког острва узлетела норвешко-америчка ракета „ блек-12” ради проучавања поларне светлости, пројектил је одмах уочен на руском радару за рано упозорење.

 

Норвешка ракета имала је радарски одраз потпуно исти као и амерички балистички пројектил типа „трајдент”, који се испаљује са атомских подморница. Осим тога, ракета је долазила из подручја где иначе врло често залазе америчке стратешке нуклеарне подморнице класе „охајо”.

 

Дакле, у зору 25. јануара 1995. у руској електронској команди и контролној мрежи „Казбек” проглашен је највећи степен узбуне. Генерал у дежурној смени добио је информацију од оператора са специјалног терминала за обавештавање „Крокуса”, проследио ју је „Кавказу”, комплексној мрежи каблова, релеја и сателита, која чини језгро руске команде, комуникације и контроле.

 

Генерал, шеф дежурне смене је у тренутку закључио да је лансирана једна ракета, вероватно носач огромне електромагнетне експлозије са циљем да се руски командни и комуникациони систем избаци из употребе као увертира за други масовни амерички нуклеарни напад. Односно, када дође до експлозије атомске бомбе на одређеној висини ствара се и феномен ЕМП – сви електронски уређаји на одређеној удаљености избачени су из употребе.

 

То је један од разлога зашто је Москва против америчког ракетног штита у Пољској и Румунији. Једна ракетица лансирана из Румуније, или из Пољске, са ефектом ЕМП претња је систему одбране Русије.

 

Генерал у дежурној смени одмах је објавио узбуну у све три „лопте” у руском систему одбране: код тадашњег председника Бориса Јељцина, код министра одбране генерала Павела Грачова и код начелника Генералштаба генерала Михаила Колесњикова.

 

„Лопте” су црни коферчићи са специјалним радио-уређајима и шифрама за нуклеарни напад и стално су у близини носилаца те три функције. Када је председник Владимир Путин био у октобру 2014. у Београду, у време његовог боравка у палати „Србија” један млади руски генерал био је све време присутан, на десетак метара од руског председника.

 

Дискретно је стајао уза зид у холу, црно коферче је било одмах уз њега, а ту су била још двојица руских официра, ваљда ради „маскировке”. Прошао сам поред, бацио поглед на црно коферче и генерала, насмешио се као знам ја шта је у коферчету. Одговор је био само узвратни ледени поглед. Служба је служба, са коферчетом нема шале.

 

Дакле, када је Јељцин у зору 25. јануара 1995. обавештен о лансирању америчке ракете, он је одмах активирао коферче и одобрио сигнал руским стратешким нуклеарним снагама за фазу непосредно пред лансирање пројектила.

 

Ипак, руски генерали су још једном проверили путању пројектила који је полетео из подручја норвешког острва и установили да је 24 секунде после испаљивања четврти степен ракете кренуо у свемир под правим углом, што није карактеристика подморничке ракете „трајдент” и није путања за балистички ракетни удар на Русију. После још једне провере стање узбуне је поништено.

 

Касније у Москви, у Министарству спољних послова пронађена је норвешка нота од 21. децембра 1994. у којој Норвешка обавештава Русију да ће 25. јануара 1995. извршити лансирање истраживачког пројектила.

 

До тог дана Норвешка је лансирала у свемир 607 научних ракета, али је њена нота о лансирању 608. ракете остала у фиоци стола неког бирократе у Министарству спољних послова Русије.

 

Дакле, пре тачно 24 године свет је имао најопаснију атомску кризу још од кубанске кризе 1962. године. Тај 25. јануар 1995. био је најопаснији тренутак атомског доба, јер су руски генерали били у највишем степену приправности, све стратешке јединице руских оружаних снага, атомске подморнице, копнени интерконтинентални пројектили, стратешки бомбардери, све је било у последњој фази узбуне пред полетање и испаљивање носача нуклеарног оружја.

 

А између Москве и Вашингтона није било тада никакве политичке кризе, што је у Кремљу појачало утисак да је можда реч о изненадном америчком удару…

 

МИРОСЛАВ ЛАЗАНСКИ, Политика

После посете председника Руске Федерације Владимира Путина Србији, чини се да више нема дилеме да ће се у преговоре између Београда и Приштине убудуће активније укључити Русија. И то на нашој страни.

У прилог томе иде и чињеница да је Сергеј Лавров, министар спољних послова Русије, дан уочи Путинове посете Београду разговарао о току косовских преговора са Федериком Могерини, високом представницом Европске уније. Показатељ више је и то што је руски председник после повратка из Београда у Москву одржао састанак са члановима руског Савета безбедности, на ком је размотрена посета Србији, уз осврт на косовску проблематику.

Шта ће донети активније укључење Русије у косовски процес?

Бивши амбасадор и председник Српског спољнополитичког круга Милисав Паић за Спутњик оцењује да је јасно да је међу топ-темама Путинове посете Србији био и косовски проблем.

„Активније укључење Русије нашој земљи даје нови маневарски простор који досад није имала. У перспективи нуди уравнотежено решење за КиМ, јер се досад Србији практично нудио ’диктат‘, чији је крајњи резултат требало да води до нашег признавања независног Косова које би постало чланица УН, НАТО-а и других евроатлантских институција. Такво решење би сигурно било штетно за дугорочне интересе Србије, стога мислим да је охрабрујуће да је Русија дефакто ушла у овај преговарачки процес. То умногоме смањује притисак ком би наша земља била изложена неким брзим и једностраним решавањем овог проблема“, оцењује наш саговорник.

Према његовом мишљењу, ово је био и логичан след догађаја, јер се амерички председник Доналд Трамп огласио писмом и понудио своје услуге, док ЕУ досад није успела да се наметне као партнер који би решио проблем.

Владимир Путин
© Sputnik / Алексей Никольский

Паић додаје и да је велико олакшање за Србију што Русија инсистира на томе да се косовско питање решава кроз Резолуцију 1244 СБ УН, као једини меродаван документ.

„Свакако да за српску страну не би било добро да овај проблем решава само једна велика сила — Америка, која је и насилно форсирала такозвану независност Косова. Да би се дошло до трајног решења, потребно је да се процес врати у оквире Уједињених нација, односно Савета безбедности, и у том смислу је било и логично да се Русија укључи, јер је то проблем који нема само регионалне већ и глобалне последице“, објашњава Паић.

Према мишљењу нашег саговорника, Европска унија не би требало да прави било какав проблем због активације Москве, јер је речено да решење мора да се тражи кроз Резолуцију 1244, а то подразумева учешће Русије.

Паић примећује да један део америчког политичког естаблишмента има проблем са укључивањем Русије у овај процес, па очекује да буде неких критика из тих кругова, али верује да је посета америчког саветника за националну безбедност Русији, где је косовска тема сигурно била на столу, меродавна за став званичне Америке о учешћу Русије у решењу косовског проблема.

Potkategorije

   
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
Prev Next

Čerupanje penzionera ili lajanje kera za…

22-01-2019 Hits:14 vesti

Čerupanje penzionera ili lajanje kera za račun profitera?

    Dnevni list Danas je u svojoj rubrici Reakcije objavio dva teksta od kojih je jedan reakcija politikologa Nenada Novičića na akciju Udruženja sindikata penzionera Srbije “Pravo i pravda za penzionere”...

Opširnije..

ЛАЗАНСKИ ОТKРИО ТАЈНУ ПОСЛЕДЊЕ МИЛОШЕВИЋ…

22-01-2019 Hits:19 vesti

ЛАЗАНСKИ ОТKРИО ТАЈНУ ПОСЛЕДЊЕ МИЛОШЕВИЋЕВЕ ДЕПЕШЕ: Бомбардовање могло бити спречено, али…

ЛАЗАНСKИ ОТKРИО ТАЈНУ ПОСЛЕДЊЕ МИЛОШЕВИЋЕВЕ ДЕПЕШЕ: Бомбардовање могло бити спречено, али…         Фото: intermagazin.rs   Војно-политички коментатор и аналитичар Мирослав Лазански открио је тајну последње депеше председника СРЈ Слободана Милошевића коју је један наш...

Opširnije..

Лазански: „Елита“ би у НАТО

21-01-2019 Hits:16 vesti

Лазански: „Елита“ би у НАТО

    Свет са Спутњиком Мирослав Лазански   Лидер странке СПО Вук Драшковић изјавио је пре неколико дана како је „трагично што је близу 80 одсто грађана Србије одлучно против чланства Србије у НАТО-у, да...

Opširnije..

Тајна Путиновог црног кофера

21-01-2019 Hits:17 vesti

Тајна Путиновог црног кофера

Видели смо црну кофер-торбу у рукама једног члана руске делегације током посете Владимира Путина Београду. У коферу је специјални радио-уређај помоћу којег је Путин у контакту са специјалном командом руских...

Opširnije..

Београду јачају леђа: Русија активније у…

21-01-2019 Hits:9 vesti

Београду јачају леђа: Русија активније улази у косовску арену

После посете председника Руске Федерације Владимира Путина Србији, чини се да више нема дилеме да ће се у преговоре између Београда и Приштине убудуће активније укључити Русија. И то на...

Opširnije..

Рок продужен годину дана

21-01-2019 Hits:21 vesti

Рок продужен годину дана

  (Фото Анђелко Васиљевић)   Предвиђени рок за замену старих оружних листова за нове биометријске исправе, 5. март ове године, биће продужен годину дана, прецизније до 5. марта 2020, незванично сазнаје „Политика”. Наиме...

Opširnije..

Херојски потез Екваторијалне Гвинеје: За…

20-01-2019 Hits:8 vesti

Херојски потез Екваторијалне Гвинеје: Заказали седницу СБ УН о Косову

Херојски потез Екваторијалне Гвинеје: Заказали седницу СБ УН о Косову Екваторијална Гвинеја је као председавајућа Савета безбедности Уједињених нација ставила Косово на дневни ред седнице која би требало да се одржи...

Opširnije..

СРЕЋНА СЛАВА: Данас је Свети Јован Крсти…

20-01-2019 Hits:14 vesti

СРЕЋНА СЛАВА: Данас је Свети Јован Крститељ

Српска православна црква и вјерници данас славе Светог Јована Крститеља, празник посвећен светитељу и пророку који је крстио Исуса Христа у ријеци Јордан.   Празник Свети Јован Крститељ, кога данас слави Српска...

Opširnije..

Од Бањалуке до Требиња: И Српска пливала…

19-01-2019 Hits:11 vesti

Од Бањалуке до Требиња: И Српска пливала за Часни крст

Од Бањалуке до Требиња: И Српска пливала за Часни крст У Бањалуци су 33 младића пливала за часни крст, а томе је претходила Света архијерејска литургија у Храму Христа Спаситеља, коју...

Opširnije..

Припадници Војске Србије пливали за Часн…

19-01-2019 Hits:13 vesti

Припадници Војске Србије пливали за Часни крст

  Поводом Богојављења, великог хришћанског празника, данас је више стотина припадника Министарства одбране и Војске Србије пливало за Часни крст или учествовало у организацији те традиционалне манифестације на 29 локација широм Србије Извор: Министарство одбране Србије Пливање...

Opširnije..

Црна Гора: Двеста људи пливало за крст н…

19-01-2019 Hits:16 vesti

Црна Гора: Двеста људи пливало за крст на ушћу Рибнице у Морачу

Црна Гора: Двеста људи пливало за крст на ушћу Рибнице у Морачу Велики хришћански празник Богојављење обиљежено је данас широм градова Црне Горе традиционалним пливањем за Часни крст. Најмасовније Богојављенско купање...

Opširnije..

Богојављење у Москви и Подмосковљу: Скор…

19-01-2019 Hits:13 vesti

Богојављење у Москви и Подмосковљу: Скоро пола милиона купало се у леденој води

  Богојављење у Москви и Подмосковљу: Скоро пола милиона купало се у леденој води У богојављенским купањима у Москви је данас током преподнева учествовало око 270.000 људи, изјавио је представник московског градоначелника...

Opširnije..

Часни крст из Земуна иде Путину

19-01-2019 Hits:15 vesti

Часни крст из Земуна иде Путину

Пливање за часни крст у Земуну ове године је посвећено јубилеју осам векова аутокефалности СПЦ, часни крст посвећен је великом пријатељству српског и руског народа. Један крст који је извучен из Дунава...

Opširnije..

КРАЈ ДИКТАТУ: Зашто центре на Западу бол…

19-01-2019 Hits:24 vesti

КРАЈ ДИКТАТУ: Зашто центре на Западу боли Путинова посета Београду

КРАЈ ДИКТАТУ: Зашто центре на Западу боли Путинова посета Београду       Фото: Спутњик, Tanjug / TANJA VALIC   Посета Владимира Путина Србији изазвала је велику пажњу у целом свету, а какав спољнополитички значај она...

Opširnije..

Богојављење

18-01-2019 Hits:17 vesti

Богојављење

6. јануар по јулијанском календару   На данашњи дан у нашој светој, саборној и апостолској Цркви прославља се  Богојављење.   1. Богојављење. Када Господ Исус беше навршио тридесет година од Свог телесног рођења...

Opširnije..

НА БОГОЈАВЉЕЊЕ: Путин ће се окупати у ле…

18-01-2019 Hits:16 vesti

НА БОГОЈАВЉЕЊЕ: Путин ће се окупати у леденој води

18.01.2019. Владимир Путин (Фото: Youtube/Screenshot) Предсједник Русије Владимир Путин традиционално ће се окупати у леденој води поводом празника Богојављење, које се сутра обиљежава, јавио је Ројтерс. На Богојављење вјерници обиљежавају дан крштења Исуса...

Opširnije..

Русија спремна да уложи 1,4 милијарде до…

18-01-2019 Hits:19 vesti

Русија спремна да уложи 1,4 милијарде долара у наставак „Турског тока“ кроз Србију Председник Русије изјавио је да се ради на развоју транзитне инфраструктуре. Русија је спремна да уложи око 1,4 милијарде...

Opširnije..

ЦВИЈАНОВИЋЕВА И ДОДИК СА ПУТИНОМ: Сарадњ…

17-01-2019 Hits:17 vesti

ЦВИЈАНОВИЋЕВА И ДОДИК СА ПУТИНОМ: Сарадња се успјешно наставља

ЦВИЈАНОВИЋЕВА И ДОДИК СА ПУТИНОМ: Сарадња се успјешно наставља  Цвијановићева и Додик са Путином у Београду (Фото: РТРС)   У Београду је одржан састанак предсједника Руске Федерације Владимира Путина са предсједницом Републике Српске...

Opširnije..

Путин разговарао са лидерима Срба из Црн…

17-01-2019 Hits:21 vesti

Путин разговарао са лидерима Срба из Црне Горе и поручио им: „Ви сте хероји“

Путин разговарао са лидерима Срба из Црне Горе и поручио им: „Ви сте хероји“   Мандић, Кнежевић и Даниловић са Путином На ручку који је предсједник Србије Александар Вучић организовао поводом посјете руског...

Opširnije..

МОСКВА: Како су се руски корисници Фејсб…

17-01-2019 Hits:20 vesti

МОСКВА: Како су се руски корисници Фејсбука захвалили српском председнику на поклону за председника Путин

МОСКВА: Како су се руски корисници Фејсбука захвалили српском председнику на поклону за председника Путина     Фото: vostok.rs Председник Србије Александар Вучић уручио је поклон председнику Путину – штене шарпланинца. Штене по имену...

Opširnije..

Русија ће повећати улагања у Србију за 5…

17-01-2019 Hits:14 vesti

Русија ће повећати улагања у Србију за 500 милиона долара

Русија ће повећати улагања у Србију за 500 милиона долара   (Фото Танјуг)   МОСКВА - Руски суверени фонд и његови партнери планирају да повећају инвестиције у Србији за 500 милиона долара у наредне...

Opširnije..

Путин: Када смо заједно, очекују нас поб…

17-01-2019 Hits:20 vesti

Путин: Када смо заједно, очекују нас победе

Путин: Када смо заједно, очекују нас победе фото: © РИА Новости / Валерий Мельников         Председник Владимир Путин захвалио се Србији и њеном народу на срдачној добродошлици. На питање о решењу...

Opširnije..

Путин: А где су српски полицајци и грани…

17-01-2019 Hits:23 vesti

Путин: А где су српски полицајци и граничари на Косову

Путин: А где су српски полицајци и граничари на Косову Председник Русије Владимир Путин изјавио је у Београду да је став Русије по питању Косова јасан — Москва се залаже за...

Opširnije..

ПУТИН У СРБИЈИ: Посета руског председник…

17-01-2019 Hits:18 vesti

ПУТИН У СРБИЈИ: Посета руског председника у 10 главних тачака

Руски председник Владимир Путин посетио је Србију, а из Београда га је испратило више од 100.000 грађана. Путин се народу испред Храма Светог Саве обратио речима: „Хвала вам на пријатељству!“. Председника...

Opširnije..

Сјевер Космета окићен руским заставама: …

17-01-2019 Hits:21 vesti

Сјевер Космета окићен руским заставама: „Срби и Руси су браћа. Бог је са нама“

Сјевер Космета окићен руским заставама: „Срби и Руси су браћа. Бог је са нама“   Сјевер Космета окићен руским заставама (фото Танјуг)   Сjевер Косова и Метохије је окићен поводом предстојеће посјете Београду председника...

Opširnije..

ЧЕПУРИН: Срби и Руси су двострука браћа

17-01-2019 Hits:21 vesti

ЧЕПУРИН: Срби и Руси су двострука браћа

  Александар Чепурин (фото: in4s.net)   Редовност сусрета предсједника Русије и Србије показатељ је добрих односа двије земље, оцијенио је руски амбасадор у Београду Александар Чепурин.   –Иако кажу да су сви људи браћа, ипак...

Opširnije..

ПУТИН: За разлику од Запада ми поштујемо…

16-01-2019 Hits:25 vesti

ПУТИН: За разлику од Запада ми поштујемо избор Србије

Преносимо интервју у целости: Владимир Путин (Фото: Sputnik)   На Балкану имамо много пријатеља, али Србија је наш стратешки партнер.   Поштујемо курс приступања ЕУ који је изабрало српско руководство, за разлику од западних партнера...

Opširnije..

ДАР ПАДОБРАНАЦА: Хуманитарни концерт за …

16-01-2019 Hits:19 vesti

ДАР ПАДОБРАНАЦА: Хуманитарни концерт за прикупљање средстава за Руски храм

ДАР ПАДОБРАНАЦА: Хуманитарни концерт за прикупљање средстава за Руски храм       фото: РТС   Синоћ је у Коларчевој задужбини одражан хуманитарни концерт који је организовала 63. падобранска бригада за прикупљање средстава за почетак фрескописања...

Opširnije..

СИМБОЛИЧНО: Путин и Вучић постављају моз…

16-01-2019 Hits:19 vesti

СИМБОЛИЧНО: Путин и Вучић постављају мозаик у Храму Светог Саве

СИМБОЛИЧНО: Путин и Вучић постављају мозаик у Храму Светог Саве     Фото: Sputnik / Радоје Пантовић Храм Светог Саве спремно дочекује председника Русије Владимира Путина, који ће сутра са председником Србије Александром Вучићем...

Opširnije..

ШАМПИОН ЉУДСКОСТИ: Кустурици награда из …

16-01-2019 Hits:16 vesti

ШАМПИОН ЉУДСКОСТИ: Кустурици награда из Африке коју је добио и Нелсон Мандел

ШАМПИОН ЉУДСКОСТИ: Кустурици награда из Африке коју је добио и Нелсон Мандела 16.01.2019.     Фото: Tanjug / Раде Прелић Редитељ Емир Кустурица овогодишњи је лауреат награде „Мкива“ хуманитарне фондације из Јужне Африке...

Opširnije..

Ево које уговоре доноси Путин!

15-01-2019 Hits:33 vesti

Ево које уговоре доноси Путин!

Током радне посете председника Русије Владимира Путина Србији биће потписан читав низ важних споразума и меморандума о разумевању, као и план консултација Министарстава спољних послова Русије и Србије за 2019/2020...

Opširnije..

БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ: Ученици Математичке ги…

15-01-2019 Hits:18 vesti

БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ: Ученици Математичке гимназије у Београду на Олимпијади у Алмати: Четири злата и двије бронзе

БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ: Ученици Математичке гимназије у Београду на Олимпијади у Алмати: Четири злата и двије бронзе 15.01.2019.     Фото: in4s.net Сјајан успјех младих математичара, физичара и информатичара на Олимпијади у Алмати која је јуче...

Opširnije..

Зашто је од свих верских календара само …

15-01-2019 Hits:22 vesti

Зашто је од свих верских календара само Јулијански предмет поруге?

Tанасић: Зашто је од свих верских календара само Јулијански предмет поруге?   понедељак 14. јануар 2019.17:17 Јулијански календар је одиграо једну од кључних улога у очувању традиција православне цркве у српском народу Античка Атина...

Opširnije..

МЕТ ДИЛОН НА КУСТЕНДОРФУ: За мене је Кус…

14-01-2019 Hits:21 vesti

МЕТ ДИЛОН НА КУСТЕНДОРФУ: За мене је Кустурица један од најталентованијих редитеља и волим

МЕТ ДИЛОН НА КУСТЕНДОРФУ: За мене је Кустурица један од најталентованијих редитеља и волим Емира!    Мет Дилон (Фото: М. Цветковић) Четврти дан филмског и музичког фестивала Кустендорф обиљежила је мастер радионица коју...

Opširnije..

Бежанија у украјинској војсци: Тек се са…

14-01-2019 Hits:27 vesti

Бежанија у украјинској војсци: Тек се сад виде размере распада система Кијева

Бежанија у украјинској војсци: Тек се сад виде размере распада система Кијева Иако једна ласта не чини пролеће, вест да је у Украјини једна јединица одбила наредбу да иде на позиције...

Opširnije..

ШАМАР САД ПРИШТИНИ: Укините таксе или сл…

14-01-2019 Hits:28 vesti

ШАМАР САД ПРИШТИНИ: Укините таксе или следе санкције

ШАМАР САД ПРИШТИНИ: Укините таксе или следе санкције     Фото: novosti.rs   Савет за националну безбедност САД и Стејт департмент донели су документ у осам тачака у којем се од пришинске владе захтева да...

Opširnije..

ДОДИК: Православна Нова година увијек до…

14-01-2019 Hits:18 vesti

ДОДИК: Православна Нова година увијек добар разлог за окупљање

ДОДИК: Православна Нова година увијек добар разлог за окупљање   (Милорад Додик) Фото: intermagazin.rs   Православна Нова година увијек је добар разлог да се српски народ окупи, изјавио је предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик...

Opširnije..

Ево зашто Срби воле Путина!

14-01-2019 Hits:34 vesti

 Ево зашто Срби воле Путина!

МИРОСЛАВ ЛАЗАНСКИ: Ево зашто Срби воле Путина!   Фото: intermagazin.rs   Пен­зи­о­ни­са­ни аме­рич­ки ге­не­рал Деј­вид Пе­тре­ус из­ја­вио је не­дав­но „да је Вла­ди­мир Пу­тин нај­бо­љи по­клон НА­ТО-у од вре­ме­на хлад­ног ра­та”. По­твр­дио је та­ко чи­ње­ни­цу да Аме­ри­ка...

Opširnije..

ЗДРАВИЦА НАРОДУ СРПСКОМ

13-01-2019 Hits:33 vesti

ЗДРАВИЦА НАРОДУ СРПСКОМ

ЗДРАВИЦА НАРОДУ СРПСКОМ Народе нека ти здравица ова Буде уместо благослова Што год радио деца ти се рађала И када певао И када сневао И када мукама одолевао Деца ти се рађала И...

Opširnije..

Млади Србије: Дочекајмо заједно председн…

12-01-2019 Hits:30 vesti

Млади Србије: Дочекајмо заједно председника Путина!

Млади Србије: Дочекајмо заједно председника Путина! На челу колоне биће истакнут највећи транспарент на скупу "Спасибо Президенте", као знак захвалности руском народу Владимир Путин Дочек руског предсједника Владимира Путина који 17. јануара стиже...

Opširnije..

Моћни „Деспот“: Све о пројекту из РС кој…

12-01-2019 Hits:29 vesti

Моћни „Деспот“: Све о пројекту из РС који је запањио регион

За рубрику „веровали или не“: На идеју о „Деспоту“ дошло се у октобру 2017, а тим је стартовао у мају 2018. године На прослави Дана Републике Српске у Бањалуци представљен је...

Opširnije..

На данашњи дан Ниш је ослобођен од Турак…

11-01-2019 Hits:23 vesti

На данашњи дан Ниш је ослобођен од Турака и после скоро пет векова робовања, припојен матици Србији

11.1.1878. год.На данашњи дан Ниш је ослобођен од Турака и после скоро пет векова робовања, припојен матици Србији   Борбе за ослобођење Ниша отпочеле су средином децембра 1877. године, када су Ибарска...

Opširnije..

Зашто Паковој смета присуство Драгана Чо…

11-01-2019 Hits:26 vesti

Зашто Паковој смета присуство Драгана Човића на обиљежавању 9. јануара?

Зашто Паковој смета присуство Драгана Човића на обиљежавању 9. јануара? Након оштрих критика и осуда бројних хрватских и домаћих званичника, али и медија, због доласка лидера ХДЗ-а Драгана Човића на свечану...

Opširnije..

Божић у Централном затвору у Београду

11-01-2019 Hits:23 vesti

Божић у Централном затвору у Београду

  Другог дана Божића, на празник Сабора Пресвете Богородице, служењем свете Литургије у параклису Васкрсења Христовог у Окружном затвору у Београду, објављен је мир и поновно сједињење свега у Христу које...

Opširnije..

Ветерани 63. падобранске бригаде организ…

11-01-2019 Hits:25 vesti

Ветерани 63. падобранске бригаде организују хуманитарни концерт у част Путинове посете

Ветерани 63. падобранске бригаде организују хуманитарни концерт у част Путинове посетe Храм Свете тројице у Београду, фото: © Wikipedia 161   Ветерани елитне 63. падобранске бригаде организују велики хуманитарни концерт под слоганом "Хвала вам...

Opširnije..

БАУК ЗА ЕВРОУНИЈАТЕ: Италија и Пољска ст…

10-01-2019 Hits:37 vesti

БАУК ЗА ЕВРОУНИЈАТЕ: Италија и Пољска стварају фронт да потресу Стари континент

БАУК ЗА ЕВРОУНИЈАТЕ: Италија и Пољска стварају фронт да потресу Стари континент 10.01.2019.      Италија и Пољска (Фото: Sputnik / AP Photo / Czarek Sokolowski) Европску унију, ако је судити по изјави лидера...

Opširnije..

ЦВИЈАНОВИЋ: Српска рођена прије рата, то…

10-01-2019 Hits:28 vesti

ЦВИЈАНОВИЋ: Српска рођена прије рата, то смета политичком Сарајеву

ЦВИЈАНОВИЋ: Српска рођена прије рата, то смета политичком Сарајеву Жељка Цвијановић (Фото: РТРС)   Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да политичком Сарајеву смета чињеница да је Република Српска рођена прије рата...

Opširnije..

Деспот“ први пут у јавности: Оклопно воз…

09-01-2019 Hits:48 vesti

Деспот“ први пут у јавности: Оклопно возило највеће изненађење дефилеа у Бањалуци

Деспот“ први пут у јавности: Оклопно возило највеће изненађење дефилеа у Бањалуци (видео) На свечаном дефилеу поводом Дана Републике Српске у Бањалуци данас је промовисано и прво оклопно возило произведено у...

Opširnije..

СТАНИЋ: Република Српска – једини истинс…

09-01-2019 Hits:34 vesti

СТАНИЋ: Република Српска – једини истински велики добитак Срба

СТАНИЋ: Република Српска – једини истински велики добитак Срба 09.01.2019.     Драган Станић (Фото: РТРС) У мучним и страдалним временима која су почела 1990-их година, приликом распада бивше Југославије, Срби су доживјели више...

Opširnije..

На челу официр на коњу и ешалон војске: …

09-01-2019 Hits:43 vesti

На челу официр на коњу и ешалон војске: Откривамо како ће изгледати дефиле поводом Дана РС

На челу официр на коњу и ешалон војске: Откривамо како ће изгледати дефиле поводом Дана РС 09.01.2019.     Фото: AP Photo / Radivoje Pavicic Нису успели сви покушаји оспоравања Дана Републике Српске од...

Opširnije..

OBELEŽAVANJE DANA REPUBLIKE SRPSKE! POLO…

09-01-2019 Hits:36 vesti

OBELEŽAVANJE DANA REPUBLIKE SRPSKE! POLOŽENI VENCI POGINULIM BORCIMA VRS Cvijanovićeva: Oni su Srpsku, koja je rođena u miru, odbranili u ratu i zbog njih smo danas SLOBODNI

OBELEŽAVANJE DANA REPUBLIKE SRPSKE! POLOŽENI VENCI POGINULIM BORCIMA VRS Cvijanovićeva: Oni su Srpsku, koja je rođena u miru, odbranili u ratu i zbog njih smo danas SLOBODNI!     Polaganjem venaca na...

Opširnije..

ПУТИН: Пропали су покушаји да се направи…

09-01-2019 Hits:46 vesti

ПУТИН: Пропали су покушаји да се направи униполарни свет!

Владимир Путин (Фото: rt.com, РТРС)   Председник Русије Владимир Путин изјавио је да су пропали покушаји успостаљања униполарног света и да се равнотежа у међународним односима полако враћа, а као пример деловања...

Opširnije..

Америка на корак од ванредног стања, шта…

08-01-2019 Hits:37 vesti

Америка на корак од ванредног стања, шта је следећи Трампов потез

Америка на корак од ванредног стања, шта је следећи Трампов потез Зид који Доналд Трамп жели да подигне на граници са Мексиком неће решити проблем илегалне имиграције у Америку, али је...

Opširnije..

Сабор Пресвете Богородице.

08-01-2019 Hits:37 vesti

 Сабор Пресвете Богородице.

26. децембар по јулијанском календару   1. Сабор Пресвете Богородице. Други дан Божића Црква хришћанска одаје славу и хвалу Пресветој Богоматери, која роди Господа и Бога и Спаса нашега Исуса...

Opširnije..

ЦВИЈАНОВИЋ: Све је могуће у БиХ, па и да…

08-01-2019 Hits:41 vesti

ЦВИЈАНОВИЋ: Све је могуће у БиХ, па и да сама одумре

      Жељка Цвијановић (Фото: РТРС)   У БиХ не постоји воља за унутрашњи дијалог зато што је дио међународне заједнице промотер бошњачке политике, каже предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.   Пред обиљежавање Дана Републике 9...

Opširnije..

Stanari kolektivnog smeštaja “čestitali”…

08-01-2019 Hits:43 vesti

Stanari kolektivnog smeštaja “čestitali” Vulinu praznike

U sobama Bristola dočekali Božić bez grejanja Stanari kolektivnog smeštaja hotela Bristol podelili su „čestitku“ na kojoj piše da ministru odbrane Aleksandru Vulinu čestitaju najveći hrišćanski praznik i zahvaljuju mu se...

Opširnije..

Вредност кинеских пројеката у Србији – 1…

08-01-2019 Hits:40 vesti

Вредност кинеских пројеката у Србији – 10 милијарди долара

Кинези у Србији граде аутопутеве, пруге, мостове, енегетске и друге инфраструктурне објекте, као и фабрике, а договорена је и изградња великих индустријско-технолошких паркова     Кинеске инвестиције у Србији са актуелним и најављеним...

Opširnije..

Путин: Божић нас обједињује око непролаз…

07-01-2019 Hits:41 vesti

Путин: Божић нас обједињује око непролазних вредности

Председник Русије Владимир Путин честитао је православним хришћанима Божић, саопштила је прес-служба Кремља. © AP Photo / Majdi Mohammed Божићна литургија у Витлејему   „Честитам вам Божић. Овај предивни празник поклања људима радост и наду...

Opširnije..

Божићни обичаји – симболика и значај

07-01-2019 Hits:33 vesti

Божићни обичаји – симболика и значај

  Људи се поздрављају речима „Христос се роди!“ и отпоздрављају „Ваистину се роди!“, и тако све до Богојављења     Божић Свето писмо Новог завjета Христово рођење представља као дан неизмјерне радости, јер је у...

Opširnije..

Рождество Господа и Бога и Спаса нашега …

07-01-2019 Hits:39 vesti

Рождество Господа и Бога и Спаса нашега Исуса Христа

Рождество Господа и Бога и Спаса нашега Исуса Христа 25. децембар по јулијанском календару   1. Рождество Господа и Бога и Спаса нашега Исуса Христа. „А кад се наврши вријеме, посла Бог...

Opširnije..

ФИЛМ ,,РУСКА ПОМОЋ СРБИЈИ КРОЗ ИСТОРИЈУ“

06-01-2019 Hits:53 vesti

ФИЛМ ,,РУСКА ПОМОЋ СРБИЈИ КРОЗ ИСТОРИЈУ“

РАЗБИЈАЊЕ ПРЕДРАСУДА: ПОГЛЕДАЈТЕ ФИЛМ ,,РУСКА ПОМОЋ СРБИЈИ КРОЗ ИСТОРИЈУ“     Фото: srpskaistorija.com Коначно се клапна затворила на празник Материце, а на Бадањи дан и Оци филм ,,РУСКА ПОМОЋ СРБИЈИ КРОЗ ИСТОРИЈУ“ је коначно...

Opširnije..

Годишњица Мојковачке битке: Они су пали …

06-01-2019 Hits:38 vesti

Годишњица Мојковачке битке: Они су пали да би Србија и Црна Гора живјеле

        Да се никад не заборави славна Мојковачка битка   Данас је годишњица славне Мојковачке битке у Првом свјетском рату, која је била једна од свијетлих страна јединства Црне Горе и Србије.   Биткa је вођена од...

Opširnije..

Данас је Бадњи дан

06-01-2019 Hits:40 vesti

Данас је Бадњи дан

Православни верници у Србији обележавају Бадњи дан традиционалним уношењем и паљењем бадњака, литургијама у храмовима и породичним окупљањем за посном трпезом, пред најрадоснији хришћански празник Божић. Божић је дан када се...

Opširnije..

Долазак Путина — опомена за другу страну…

06-01-2019 Hits:42 vesti

Долазак Путина — опомена за другу страну да не насрће

Долазак Путина — опомена за другу страну да не насрће Најава албанског премијера да је отварање границе са Косовом само почетак, те да је у плану исти поступак и са...

Opširnije..

Министарство одбране: 5 милијарди одштет…

05-01-2019 Hits:48 vesti

Министарство одбране: 5 милијарди одштете због Шутановца

  Бивши министар одбране и бивши председник ДС, Драган Шутановац, укључио се у оркестрирану кампању лажи и напада на Министарство одбране тврдњом да је Министарство одбране у блокади. Министарство одбране се...

Opširnije..

Radić o blokadi računa MO: To jasno govo…

05-01-2019 Hits:40 vesti

Radić o blokadi računa MO: To jasno govori da mehanizam potrošnje nije vidljiv

Radić o blokadi računa MO: To jasno govori da mehanizam potrošnje nije vidljiv Autor: Beta Izvor: N1 Vojni analitičar Aleksandar Radić ocenio je da situacija s navodnom blokadom računa Ministarstva odbrane...

Opširnije..

Renoviran helidrom VMA

05-01-2019 Hits:40 vesti

Renoviran helidrom VMA

Renoviran helidrom VMA, radove finansirao DCV u iznosu od 200.000 evra Predstavnici Ministarstva odbrane, Vojske Srbije i Direktorata civilnog vazduhoplovstva pustili su zvanično u upotrebu  renovirani, i kako navode, unapređeni helidrom...

Opširnije..

Kо је у светској равнотежи страха јачи

05-01-2019 Hits:40 vesti

Kо је у светској равнотежи страха јачи

АНАЛИЗА „ИСКРЕ“: Русија, САД, Кина – атомске ракете, моранарица, авијација, копнене снаге – ко је у светској равнотежи страха јачи?         фото: З. Шапоњић   Последице, треба напоменути скоро извесне победе Русије у Сирији...

Opširnije..

ВЛАДИКА ФОТИЈЕ: Не НАТО-у који је бомбар…

04-01-2019 Hits:41 vesti

ВЛАДИКА ФОТИЈЕ: Не НАТО-у који је бомбардовао Српску и Србију

ВЛАДИКА ФОТИЈЕ: Не НАТО-у који је бомбардовао Српску и Србију       (Епископ зворничко-тузлански Фотије) Фото: СРНА   Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије рекао је да је за српски народ и државу најбоље чувати своју...

Opširnije..

ЕУ као СФРЈ, НАТО као Трећи рајх

03-01-2019 Hits:50 vesti

ЕУ као СФРЈ, НАТО као Трећи рајх

Консензус на коме се заснивао постхладноратовски поредак се круни и пре него што се потпуно сруши и не успостави нови, свакоме се жури да извуче нешто за себе - и...

Opširnije..

Московски дани највећег светског шпијуна

02-01-2019 Hits:52 vesti

Московски дани највећег светског шпијуна

Одлука московских власти да трг недалеко од седишта руске Спољне обавештајне агенције (СВР) назову по Киму Филбију, Британцу који је био најуспешнији совјетски двоструки агент у хладноратовском периоду, осим што...

Opširnije..

КОВИЋ: Вријеме ради за нас

02-01-2019 Hits:47 vesti

КОВИЋ: Вријеме ради за нас

      Милош Ковић (фото: in4s.net)   У 2018. години, коју остављамо за собом, потврдиле су се, као тачне, вести из 2016. Тада је, победом присталица Брегзита на британском референдуму и Доналда Трампа на америчким председничким...

Opširnije..

Русија је изградила нову велику империју…

01-01-2019 Hits:49 vesti

Русија је изградила нову велику империју!

Са чиме Русија, када је у питању оружје, улази у 2019. годину?   Мирослав Лазански Са ракетним системима који далеко надмашују оно што имају, или што планирају да имају Американци. Наиме, иако је Москва још...

Opširnije..

Пре 100 година донет закон по којем Срби…

01-01-2019 Hits:44 vesti

Пре 100 година донет закон по којем Срби славе Нову годину

"До 1919. године ми смо се држали старог календара и по њему је сада 7.527. година     Нова 2019. година дочекана је у поноћ, а у Србији је тачно пре 100 година...

Opširnije..

Сусрет с историјом: Како се некад славил…

01-01-2019 Hits:53 vesti

Сусрет с историјом: Како се некад славила Нова година

 Како су Београђани некад испраћали стару и дочекивали нову годину   Док одбројавамо последње дане и сате осамнаeстог лета 21. века, завиримо у споменаре наших предака, да видимо како су они дочекивали...

Opširnije..

Мића и Жика у 83. години освојили Русију

01-01-2019 Hits:36 vesti

Мића и Жика у 83. години освојили Русију

  Њима је 2018. остварен животни сан: Мића и Жика у 83. години освојили Русију   Двојица осамдесеттрогодишњака, уз помоћ најмилијих, успели су да стигну до Русије. То им је био вишегодишњи сан. „Имала...

Opširnije..

ЛАЗАНСКИ: Ко је ја­чи у Евро­пи, НА­ТО с…

31-12-2018 Hits:55 vesti

ЛАЗАНСКИ: Ко је ја­чи у Евро­пи, НА­ТО с Аме­ри­ма или Ру­си?

  31.12.2018.       (Мирослав Лазански) Фото: intermagazin.rs   Из­ла­зак Аме­ри­ке из спо­ра­зу­ма о евро­ра­ке­та­ма прак­тич­но ру­ши це­ло­куп­ну до­са­да­шњу струк­ту­ру ну­кле­ар­них ли­ми­та и до­го­во­ра, али је, на је­дан на­чин, по­ре­ме­тио и конвен­ци­о­нал­ни ба­ланс мо­ћи у...

Opširnije..

Шта ако и ми укинемо границу са Републик…

30-12-2018 Hits:57 vesti

Шта ако и ми укинемо границу са Републиком Српском?

СТЕФАНОВИЋ: Шта ако и ми укинемо границу са Републиком Српском? Шеф Бироа за координацију служби безбедности и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је, након седнице Бироа, да најава укидања границе...

Opširnije..

Пилоти бивше ЈНА саслушани у суду за рат…

30-12-2018 Hits:82 vesti

Пилоти бивше ЈНА саслушани у суду за ратне злочине у Београду, по замолници Хрватске

ТАКО СРБИЈА ПОШТУЈЕ СВОЈЕ ОФИЦИРЕ: Пилоти бивше ЈНА саслушани у суду за ратне злочине у Београду, по замолници Хрватске   30.12.2018. - 14:43     Фото: РТС   По замолници Хрватске, у Београду су прошле седмице саслушани...

Opširnije..

Заборављена српска принцеза која је из т…

29-12-2018 Hits:48 vesti

Заборављена српска принцеза која је из турског харема много учинила за Србију

Заборављена српска принцеза која је из турског харема много учинила за Србију Директан потомак лозе Немањића, најмлађа ћерка кнеза Лазара и кнегиње Милице одгајана је у духу културне ренесансе српског двора...

Opširnije..

Ми и Руси препознајемо једни друге по бр…

28-12-2018 Hits:52 vesti

Ми и Руси препознајемо једни друге по братском сјају у очима

СРПСКИ ПИЛОТ АВИОНА МИГ-29: Ми и Руси препознајемо једни друге по братском сјају у очима 28.12.2018.     Бране Крњајић (фото: Дмитриј Лане / Russia bezond) Пуковник Бране Крњајић, начелник штаба 204. ваздухопловне бригаде Војске...

Opširnije..

Obeležen dan RV i PVO; Najavljeno oprema…

28-12-2018 Hits:64 vesti

Obeležen dan RV i PVO; Najavljeno opremanje ključnim borbenim sredstvima u 2019. godini

Obeležen dan RV i PVO; Najavljeno opremanje ključnim borbenim sredstvima u 2019. godini Dan RV i PVO obeležen je na aerodromu „Batajnica“, saopšteno je iz Ministarstva odbrane. Kako navode, svečanosti su prisustvovali zamenik...

Opširnije..

Protest "vojnih beskućnika" is…

27-12-2018 Hits:78 vesti

Protest "vojnih beskućnika" ispred Bristola

screenshot Govori general u penziji Božo Novak, levo je predsednik udruženja vojnih beskućnika Vlado Đukić   Hotel "Bristol", podsećamo, postaće glamurozni hotel kompleksa "Beograd na vodi". Pre toga, čeka ga renoviranje...

Opširnije..

Србија згазила своје тихе хероје који су…

27-12-2018 Hits:74 vesti

Србија згазила своје тихе хероје који су излуђивали НАТО

  Светски преседан: Србија згазила своје тихе хероје који су излуђивали НАТО (фото)   Србија ће ускоро имати ескадрилу мигова, али њу мора да прати служба за осматрање и обавештавање која је потпуно...

Opširnije..

Русија успешно тестирала хиперсонични „А…

26-12-2018 Hits:63 vesti

Русија успешно тестирала хиперсонични „Авангард“

  РТ: „Најбољи новогодишњи поклон Русији“: Путин похвалио успешно тестирање „Авангарда“   Министарство одбране Русије је спровело последње успешно тестирање хиперсоничног система "Авангард", пре његовог увођења у службу, саопштио је руски председник Владимир...

Opširnije..

НАТО офанзива на западни Балкан

26-12-2018 Hits:65 vesti

НАТО офанзива на западни Балкан

    Око 11 одсто људи у Србији подржава улазак у НАТО, противи се 68, а 21 проценат је неодлучан, резултати су најновијег истраживања Центра за евроатлантске студије   Аутор: Јелена Попадићпонедељак, 24.12.2018.   Јелена Милић...

Opširnije..

АППВС ПОДРЖАВА ПРОТЕСТЕ ВОЈНИХ БЕСКУЋНИК…

25-12-2018 Hits:103 vesti

АППВС ПОДРЖАВА ПРОТЕСТЕ ВОЈНИХ БЕСКУЋНИКА

  Асоцијација пензионисаних припадника Војске Србије безрезервно подржава оправдане захтеве војних бескућника и позива све пензионере да изађу на протест заказан за 27.12.2018. године у 5 до 12 испред хотела "Бристол...

Opširnije..

Подршка протесту војних бескућника од ст…

24-12-2018 Hits:59 vesti

Удружење синдиката пензионисаних војних лица Србије издало је 21.12.2018. године Саопштење за медије: Протест војних бескућника, подршка Протест заказан за 27.12.2018. године у 11,55 часова испред хотела Бристол, раскрсница улица Карађорђева 50...

Opširnije..

Удружење подофицира подржало протест УВБ…

21-12-2018 Hits:74 vesti

Удружење подофицира подржало протест УВБС

Поштоване колегинице и колеге војни бескућници! УППС – Градски одбор Ниш и Удружење пензионисаних подофицира Србије у потпуности подржавају деловање и напоре које улаже Удружење војних бескућника Србије, њихов захтев за...

Opširnije..

УВБС поднело жалбу Поверенику за информа…

21-12-2018 Hits:78 vesti

УВБС поднело жалбу Поверенику за информације од јавног значаја

У прилогу је жалба коју је УВБС поднело Поверенику за информације од јавног значаја због непоступања Министарства одбране.    

Opširnije..

Нови покушај манипулације и притиска

21-12-2018 Hits:84 vesti

Нови покушај манипулације и притиска

Због одржавања протеста Министарство одбране Р. Србије позвало је станаре хотела "Бристол" на састанак. У позиву поново помињу некакве привремене смештаје. Где се дедоше 134 стана која је град Београд доделио за...

Opširnije..

Руска хуманитарна мисија прикупља помоћ …

20-12-2018 Hits:68 vesti

Руска хуманитарна мисија прикупља помоћ за Србе на КиМ

Руска хуманитарна мисија прикупља помоћ за Србе на КиМ 20.12.2018.   Косовска Митровица (Фото Танјуг)   Руска хуманитарна мисија, руске невладине и друштвене организације започињу кампању прикупљања, куповине и отпремања медикамената у средине на Косову...

Opširnije..

СЕРГЕЈ ЖЕЛЕЗЊАК: Србија да не наседа на …

20-12-2018 Hits:82 vesti

СЕРГЕЈ ЖЕЛЕЗЊАК: Србија да не наседа на америчке провокације

СЕРГЕЈ ЖЕЛЕЗЊАК: Србија да не наседа на америчке провокације 19.12.2018.     Сергеј Железњак (Фото: Sputnik/ Владимир Федоренко) Председник Доналд Трамп грубо уцењује Србију и председника Александра Вучића, изјавио је члан комитета Државне думе...

Opširnije..

Protest vojnih beskućnika zakazan za 27…

19-12-2018 Hits:83 vesti

Protest vojnih beskućnika zakazan za 27.12.2018. godine

Postovani vojni beskucnici, kolege penzioneri, cenjeni prijatelji! Nase ponizavanje traje preko 27 godina, a vrhunac ponizenja su nase kolege iz Bristola. U Bristolu stanuju od 1991. godine, a sada su...

Opširnije..

ПУТИН: Нова руска оружја натераће све ко…

18-12-2018 Hits:58 vesti

ПУТИН: Нова руска оружја натераће све који су навикли на милитаристичку, агресивну реторику, да се замисле!

ПУТИН: Нова руска оружја натераће све који су навикли на милитаристичку, агресивну реторику, да се замисле! 18.12.2018.   Фото: Sputnik / Алексей Куденко Јачање одбрамбених капацитета „нуклеарне тријаде“ и поуздана заштита од спољних претњи...

Opširnije..

СПЦ: Подржавамо одлуку Вучића да заштити…

18-12-2018 Hits:64 vesti

СПЦ: Подржавамо одлуку Вучића да заштити Србе на КиМ

СПЦ: Подржавамо одлуку Вучића да заштити Србе на КиМ 18.12.2018.     Фото : СПЦ Српска православна црква саопштила је да „у потпуности подржава одлуку председника Србије г. Александра Вучића да Република Србија заштити...

Opširnije..

САД ПОТВРДИЛЕ: Излазимо из споразума са …

18-12-2018 Hits:54 vesti

САД ПОТВРДИЛЕ: Излазимо из споразума са Русијом; Москва: Одговорићемо

САД ПОТВРДИЛЕ: Излазимо из споразума са Русијом; Москва: Одговорићемо 18.12.2018.     Вашингтон (Фото: Википедија) САД су званично обавестиле Русију да су одлучиле да изађу из Споразума о ликвидацији ракета средњег и малог домета, казао...

Opširnije..

Bristol i dalje bez grejanja – Vojni bes…

18-12-2018 Hits:84 vesti

Bristol i dalje bez grejanja – Vojni beskucnici najavili protest

Bristol i dalje bez grejanja – Vojni beskucnici najavili protest     Udovica pukovnika čeka stan od vojske, umesto stana dočekala zimu bez grejanja   Hotel „Bristol“ postaće glamurozni hotel kompleksa „Beograd na vodi“. Pre...

Opširnije..

Шта пише у Харадинајевом нацрту споразум…

18-12-2018 Hits:67 vesti

Шта пише у Харадинајевом нацрту споразума?

Нацрт предлога свеобухватног споразума са Београдом, који је косовски премијер Рамуш Харадинај већ представио амбасадорима Квинте у Приштини, предвиђа до детаља све услове на које би Србија требало да пристане...

Opširnije..

ЛАЗАНСКИ: Албанци, ново америчко топовск…

17-12-2018 Hits:57 vesti

ЛАЗАНСКИ: Албанци, ново америчко топовско месо

17.12.2018.   Албанци (Фото: Sputnik / AP Photo / Visar Kryezi)   На ливади прекривеном снегом скоро до листова, амерички инструктори дрилују албанске и српске војнике нових косовских безбедносних снага, или од...

Opširnije..

Србија позвала УН да се више укључе у пр…

17-12-2018 Hits:58 vesti

Србија позвала УН да се више укључе у преговарачки процес

Србија позвала УН да се више укључе у преговарачки процес (видео)   У Савету безбедности Уједињених нација одржана је седница на захтев Србије и Русије поводом одлуке Приштине о формирању војске. Седница...

Opširnije..

КУСТУРИЦА: БиХ је у сигурним рукама Мило…

17-12-2018 Hits:59 vesti

КУСТУРИЦА: БиХ је у сигурним рукама Милорада Додика

  Емир Кустурица и Милорад Додик (Фото:katera.news)   Прослављени српски режисер Емир Кустурица рекао је поводом најаве активирања МАП-а и пријетњи „увлачења“ БиХ у НАТО да је БиХ у сигурним рукама предсједавајућег Предсједништва...

Opširnije..

Краљ Александaр Карађорђевић: Ми имамо и…

17-12-2018 Hits:56 vesti

Краљ Александaр Карађорђевић: Ми имамо или да победимо или да са чашћу умремо

НЕПОБЕДИВИ ВОЈСКОВОЂА, КРАЉ РАТНИК, ДРЖАВНИК, МУЧЕНИК: 130 година од рођења Његовог Височанства Краља Александра Карађорђевића 17.12.2018.       Краљ Александар Карађорђевић који је са својим народом поделио судбину Србије и који је у...

Opširnije..

Крај балансирања: Приближава ли се трену…

16-12-2018 Hits:80 vesti

Крај балансирања: Приближава ли се тренутак за велики заокрет Србије

Крај балансирања: Приближава ли се тренутак за велики заокрет Србије © Tanjug / DRAGAN KUJUNDZIC Само дан пошто је косовски безбедносни корпус и званично добио ингеренције војске, то јест оружане силе непризнате...

Opširnije..

ЛАЗАНСКИ: НАТО је преварио Русију, прева…

16-12-2018 Hits:57 vesti

ЛАЗАНСКИ: НАТО је преварио Русију, превариће и Србију!

ЛАЗАНСКИ: НАТО је преварио Русију, превариће и Србију! 16.12.2018.   Мирослав Лазански (Фото: intermagazin.rs) Дакле, шта сада када је косовска војска формирана и када Приштина прети уласком те војске на север, још увек...

Opširnije..

ГЕНЕРАЛ СИМОВИЋ: Славећи херојство преда…

13-12-2018 Hits:87 vesti

ГЕНЕРАЛ СИМОВИЋ: Славећи херојство предака, јачамо нашу војску и државу

ГЕНЕРАЛ СИМОВИЋ: Славећи херојство предака, јачамо нашу војску и државу 13.12.2018.   Генерал Милосав Симовић (Фото: youtube/ИН4С) Поводом Дана Копнене војске Србије и 100 година од завршетка Првог свјетског рата и побједе у...

Opširnije..

Besplatan čas istorije na Marakani

11-12-2018 Hits:62 vesti

Besplatan čas istorije na Marakani

DELIJE ODRŽALE ČAS O PRVOM SVETSKOM RATU: Zagreb, Beograd, Split, Priština... Srbe nije zaustavilo ni 1000 plotuna!   Fantastično podsećanje i odavanje pošte junacima Delije su svoje poruke na utakmici protiv PSŽ-a delom...

Opširnije..

Stanari „Bristola“ održali mirni protest…

11-12-2018 Hits:55 vesti

Stanari „Bristola“ održali mirni protest: Grejanje na sveće u centru Beograda

Stanari „Bristola“ održali mirni protest: Grejanje na sveće u centru Beograda Stanari nekadašnjeg vojnog objekta hotela Bristol, koji preko 50 dana nemaju grejanje, uprkos hladnim danima, spontano su se okupili danas...

Opširnije..

Васојевићи хоће српски конзулат у Берана…

11-12-2018 Hits:69 vesti

Васојевићи хоће српски конзулат у Беранама

Објављено: 11.12.2018.год.   фото: in4s.net   Послије посјете предсједнику Одбора за дијаспору и Србе у региону Миодрагу Линти договорено је да се, након седнице Одбора која би требало да то потврди током...

Opširnije..

У Турској 10 милиона људи говори српски

11-12-2018 Hits:69 vesti

У Турској 10 милиона људи говори српски

© REUTERS / Murad Sezer / Reuters Историчар Милан Николић из Ваљева, после дугогодишњег истраживања, открио је да у Турској око 10 милиона људи говори српски језик, а само у Истанбулу...

Opširnije..

Na Kosovo stigla američka višenamenska v…

10-12-2018 Hits:84 vesti

Na Kosovo stigla američka višenamenska vojna vozila!

 Autor: Tanjug  Viskokomobilna višenamenska vojna vozila (HMMWV) stigla su iz SAD na Kosovo i očekuje se da će biti na raspolaganju oružanim snagama Kosova, objavila je danas RTK2. 10.12.2018.        Kako se...

Opširnije..

ДОДИК: Високи представници су обични пре…

10-12-2018 Hits:63 vesti

ДОДИК: Високи представници су обични преваранти направили су каљугу из које ће се БиХ тешко извући

ДОДИК: Високи представници су обични преваранти, направили су каљугу из које ће се БиХ тешко извући   Милорад Додик (Фото: РТРС)   Желим да покушамо да направимо нешто што није пропало, да покушамо да...

Opširnije..

Макрон је већ устукнуо, да ли и довољно

10-12-2018 Hits:53 vesti

Макрон је већ устукнуо, да ли и довољно

Никакви нереди ме неће зауставити, говорио је француски председник Емануел Макрон на почетку мандата који од старта прате социјални протести незадовољних радника. После годину и по дана Макрон је морао...

Opširnije..

Срби су своју слободу кроз вијекове уви…

09-12-2018 Hits:60 vesti

 Срби су своју слободу кроз вијекове увијек освајали

КУСТУРИЦА: Срби су своју слободу кроз вијекове увијек освајали, никад им је нико није поклањао!       Емир Кустурица (Фото: Sputnik / Дејан Симић)   Прослављени српски режисер Емир Кустурица изјавио је да је Предсједавајући...

Opširnije..

Изложба „Тамо далеко 1918–2018” отворена…

08-12-2018 Hits:55 vesti

Изложба „Тамо далеко 1918–2018” отворена у Дому Војске

07.12.2018. Изасланик председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије Никола Селаковић свечано је вечерас отворио изложбу „Тамо далеко 1918–2018” у Малој галерији београдског Дома Војске. Отварајући изложбу, изасланик председника...

Opširnije..

Влада Србије дала гаранције за генерала …

08-12-2018 Hits:76 vesti

Влада Србије дала гаранције за генерала Младића

Влада Србије дала гаранције да генерал Младић буде пуштен на привремену слободу Објављено: 08.12.2018.год. Генерал Ратко Младић затражиће од Механизма у Хагу да га пусти на четири дана, како би...

Opširnije..

Споразум о слободној трговини са Евроази…

07-12-2018 Hits:79 vesti

Споразум о слободној трговини са Евроазијском унијом

Споразум о слободној трговини са Евроазијском унијом за време Путинове посете Београду      Приликом посете председника Русије Владимира Путина Србији, почетком идуће године, требало би да се потпише споразум о слободној трговини...

Opširnije..

ДОДИК: Неће бити сједница без истакнуте …

07-12-2018 Hits:66 vesti

ДОДИК: Неће бити сједница без истакнуте заставе Републике Српске

ДОДИК: Неће бити сједница без истакнуте заставе Републике Српске   07.12.2018. Фото: Sputnik / Алексей Никольский   Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да Предсједништво може имати пуни капацитет под условом да на...

Opširnije..

БЕОГРАД: И Мадагаскар повукао признање К…

07-12-2018 Hits:65 vesti

БЕОГРАД: И Мадагаскар повукао признање Косова

07.12.2018.   Фото: РТРС   Република Мадагаскар обавестила је Министарство спољних послова Србије да је повукла одлуку о признању Косова.   „Добили смо ноту од Министарства спољних послова Мадагаскара, у којој нас обавештава да је 5...

Opširnije..

Чепурин: После 400 година долази крај за…

06-12-2018 Hits:79 vesti

Чепурин: После 400 година долази крај западне доминације

  Чепурин: После 400 година долази крај западне доминације Суштина тренутних промена у свету заснива се на томе што су Русију као геополитичког играча сахранили још пре 15 година, али упркос томе...

Opširnije..

Ли: Не очекујем да ће бити рата на Косме…

05-12-2018 Hits:52 vesti

Ли: Не очекујем да ће бити рата на Космету

  среда, 05.12.2018.   (Фото Танјуг/Филип Краинчанић)   Амбасадор Кине у Србији Ли Манчанг изјавио је данас у разговору са студентима београдског Универзитета да не очекује да ће доћи до оружаног сукоба на Косову и...

Opširnije..

Како Запад наоружава Албанце за „одбрану…

05-12-2018 Hits:72 vesti

Како Запад наоружава Албанце за „одбрану“ од Срба

Већ су одређене државе које ће непризнатом Косову, након оснивања војске, кроз донације уступити сложенија борбена средства и системе. То се пре свега односи на различите типове минобацача, хаубица, преносних...

Opširnije..

Ваведење Пресвете Богородице

04-12-2018 Hits:100 vesti

Ваведење Пресвете Богородице

21. новембар по јулијанском календару  На данашњи дан у нашој светој, саборној и апостолској Цркви прослављају се: – Ваведење Пресвете Богородице 1. Ваведење Пресвете Богородице. Када се Пресветој Дјеви Марији навршише...

Opširnije..

Министар Вулин: Ратници, земља коју сте…

04-12-2018 Hits:94 vesti

 Министар Вулин: Ратници, земља коју сте сачували поносна је на вас

04.12.2018 Изасланик председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба генерал-потпуковник Милан Мојсиловић присуствовали су вечерас Свечаној академији поводом Дана војних ветерана - 4...

Opširnije..

Пријем министра одбране и начелника Гене…

04-12-2018 Hits:54 vesti

Пријем министра одбране и начелника Генералштаба поводом Дана војних ветерана

4.12.2018 Поводом Дана војних ветерана - 4. децембра, министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић приредили су пријем за представнике војних ветерана у Свечаној сали Дома...

Opširnije..

Нова постављења у Војсци Србије

04-12-2018 Hits:86 vesti

Нова постављења у Војсци Србије

04.12.2018 На основу члана 112. став 2. Устава Републике Србије и члана 17. тачка 9. Закона о Војсци Србије, председник Републике Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић донео је...

Opširnije..

Падају провизије на платне картице

04-12-2018 Hits:70 vesti

Падају провизије на платне картице

    (Фото Д. Јевремовић) Међубанкарске провизије на платне картице почеле су да падају, а прва ће их снизити картичарска организација „Мастеркард”. Комисија за заштиту конкуренције објавила је да је „Мастеркард” спреман да...

Opširnije..

Београдски суд одбио хрватску пресуду

04-12-2018 Hits:62 vesti

Београдски суд одбио хрватску пресуду

  Одлука суда у Макарској о „преузимању” одмаралишта „Младост туриста” у супротности је са правним поретком Републике Србије, одлучио Привредни суд у Београду   Аутор: Александра Петровићпонедељак, 03.12.2018. у 23:14   Привредни суд у Београду...

Opširnije..

Вучић: Нове одлуке Приштине доводе регио…

03-12-2018 Hits:65 vesti

Вучић: Нове одлуке Приштине доводе регион у највећи степен опасности

Најаве Приштине да ће формирати војску и да таксе неће укинути док Србија не призна косовску независност показују да албански политичари никада нису били спремни за разговоре и да је...

Opširnije..

Још једна држава повукла признање Косова

03-12-2018 Hits:75 vesti

Још једна држава повукла признање Косова

Соломонска Oстрва обавестила Приштину о повлачењу признања Косова недеља, 02.12.2018.   Приштина - Соломонска Oстрва су ове недеље писмено обавестила Министарство спољних послова Косова да повлаче признање независности Косова, јавља приштинска телевизија КТВ. Ова...

Opširnije..

Уручен Златни лав за мир

03-12-2018 Hits:81 vesti

Уручен Златни лав за мир

Коме је председник Србије посветио награду и зашто је она важна 01.12.2018. Фото: Sputnik Председник Србије Александар Вучић добитник је међународне награде Златни лав за мир за 2018. годину, коју је на свечаној...

Opširnije..

Жели ли Кијев рат

02-12-2018 Hits:89 vesti

  Аутор: Мирослав Лазанскинедеља, 02.12.2018. Проглашавањем ратног стања после заробљавања три украјинска ратна брода, који се нису одазвали позивима руске обалне страже у подручју Керчког мореуза, а који су ушли у територијалне...

Opširnije..

Србија згазила све што је имала, а иде у…

02-12-2018 Hits:84 vesti

Србија згазила све што је имала, а иде у нешто што не постоји

Док су код нас чак и највећи југоносталгичари у прославама 29. новембра избегавали синтагму „социјалистичко самоуправљање“, у Берлину, на трибини у организацији Фондације „Роза Луксембург“ примећено је да је самоуправљање...

Opširnije..

Стручни и научни свијет зна да је сребре…

01-12-2018 Hits:76 vesti

Стручни и научни свијет зна да је сребренички геноцид фабрикат

ПЕТРОНИЈЕВИЋ: Стручни и научни свијет зна да је сребренички геноцид фабрикат 01.12.2018.     Горан Петронијевић (Фото:спутњик) Бранилац више српских хашких оптуженика, адвокат Горан Петронијевић каже да је комплетан научни и стручни свијет протеклих пет-шест...

Opširnije..

Потпуни обрт: Кина одустала од увоза наф…

01-12-2018 Hits:86 vesti

Потпуни обрт: Кина одустала од увоза нафте и гаса из САД

Потпуни обрт: Кина одустала од увоза нафте и гаса из САД Кина је у октобру смањила увоз нафте и течног природног гаса из Сједињених Америчких Држава на нулу, говоре подаци Главне...

Opširnije..

Промена Устава на пролеће?

01-12-2018 Hits:88 vesti

Промена Устава на пролеће?

Министарка правде Србије Нела Кубуровић изјавила је данас да се на пролеће може очекивати скупштинска дебата о промени Устава и додала да је Влада после више јавних расправа упутила парламенту...

Opširnije..

Смета што Србија није тако слаба као ран…

30-11-2018 Hits:93 vesti

Смета што Србија није тако слаба као раније

Европа извлачи „крунски доказ“ против Срба пред одлучујућу битку за Косово © Фото : Сабора Заветници 32102   Европски парламент захтева од Србије да призна геноцид у Сребреници да би се цео свет подсетио...

Opširnije..

Специјална бригада спремна да изврши сва…

30-11-2018 Hits:88 vesti

Специјална бригада спремна да изврши свако наређење

Објављено: 30.11.2018.год. фото: Министарство одбране Србије   Специјална бригада је наша најелитнија и најобученија јединица. Она је спремна да изврши свако наређење нашег државног руководства и врховног команданта и у потпуности можемо...

Opširnije..

Једнима повећане пензије, а другима нису

30-11-2018 Hits:119 vesti

Једнима повећане пензије, а другима нису

  На чеку наше читатељке нашла се и ставка „под разно” од 1.109,67 динара за коју су јој у Пензијском фонду рекли да је реч о привременом, а не о трајном...

Opširnije..

„Црвеноармејци су били лудо храбри“: У Б…

27-11-2018 Hits:88 vesti

„Црвеноармејци су били лудо храбри“: У Београду отворена изложба Србија – Русија, Југославија – СССР

      „Црвеноармејци су били лудо храбри“: У Београду отворена изложба Србија – Русија, Југославија – СССР Објављено: 27.11.2018.год. фото: © Дмитриј Лане / Russia beyond   У Архиву Југославије отворена је изложба „Србија – Русија...

Opširnije..

СРБИ ПРЕЛОМИЛИ: Приштински систем је мрт…

27-11-2018 Hits:103 vesti

СРБИ ПРЕЛОМИЛИ: Приштински систем је мртав на Северу!

 27.11.2018.    Фото: Sputnik   Излазак Срба из институција Албанци могу да искористе на два начина: да новим насиљем заоштре кризу или да схвате упозорење и да омогуће опстанак српског народа.   Градоначелници четири...

Opširnije..

Било и поновило се: Вијек славне Подгори…

26-11-2018 Hits:83 vesti

Било и поновило се: Вијек славне Подгоричке скупштине и уједињења Црне Горе и Србије

Било и поновило се: Вијек славне Подгоричке скупштине и уједињења Црне Горе и Србије Црна Гора и Србија биле су у разним облицима заједничке државе 88 година, односно све до референдум...

Opširnije..

УКРАЈИНА: Порошенко прогласио ратно стањ…

26-11-2018 Hits:106 vesti

УКРАЈИНА: Порошенко прогласио ратно стање и тражи подршку НАТО

Порошенко прогласио ратно стање и тражи подршку НАТО © Sputnik / Николай Лазаренко Савет за националну безбедност и одбрану Украјине донео је одлуку да уведе ратно стање на територији те земље...

Opširnije..

ДОДИК: Жао нам је што нисмо заједно

25-11-2018 Hits:102 vesti

ДОДИК: Жао нам је што нисмо заједно

  Милорад Додик (foto: Youtube printscreen)   Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је свима у Србији стотину година од присаједињења Војводине Краљевини Србији и указао да је неиспуњени сан Срба јединство...

Opširnije..

Добро дошао кући: Уз „Востани Сербије“ о…

25-11-2018 Hits:84 vesti

Добро дошао кући: Уз „Востани Сербије“ откривен споменик краљу Петру

  Добро дошао кући: Уз „Востани Сербије“ откривен споменик краљу Петру   Председник Србије Александар Вучић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић открили су данас споменик краљу Петру Првом Карађорђевићу у Новом Саду...

Opširnije..

БЕЋКОВИЋ: Косово је Србија, а ко каже да…

25-11-2018 Hits:88 vesti

БЕЋКОВИЋ: Косово је Србија, а ко каже да није – за то је плаћен

        Матија Бећковић (Фото: in4s.net)   Академик Матија Бећковић сматра да Косово и Метохија ниjeсу изгубљени и поручује да га Срби не могу изгубити, јер је њихово и није им га нико дао.   „Свjедоци смо како...

Opširnije..

ДИРИГЕНТИ ИЗ ДВЕ АМБАСАДЕ: Британци режи…

24-11-2018 Hits:103 vesti

ДИРИГЕНТИ ИЗ ДВЕ АМБАСАДЕ: Британци режирали десант Албанаца на север?

ДИРИГЕНТИ ИЗ ДВЕ АМБАСАДЕ: Британци режирали десант Албанаца на север? 24.11.2018.     Фото: REUTERS / Laura Hasani Приштина је, доводећи нашу јужну покрајину на ивицу рата поновним упадом РОСУ у северну Косовску Митровицу, почела...

Opširnije..

КОМЕРСАНТ: „Турски ток“ пролази кроз Буг…

22-11-2018 Hits:88 vesti

КОМЕРСАНТ: „Турски ток“ пролази кроз Бугарску, Србију, Мађарску и Словачку

        фото: kommersant.ru   Како сазнаје Коммерсант, „Гаспром“ је одлучио којом рутом ће се наставити гасовод „Турски ток“, односно, гасовод ће проћи кроз Бугарску, Србију, Мађарску и Словачку, а већ су покренути поступци...

Opširnije..

Двадесеттри године од међународног призн…

21-11-2018 Hits:92 vesti

Двадесеттри године од међународног признања Републике Српске

Двадесеттри године од међународног признања Републике Српске Објављено: 21.11.2018.год. Дејтонски споразум   Двадесеттрећа годишњица Дејтонског мировног споразума о бившој Босни и Херцеговини, која се обележава 21. новембра, повод је да се поново...

Opširnije..

Српска војска ушла у Бањалуку - 100 годи…

21-11-2018 Hits:95 vesti

Српска војска ушла у Бањалуку - 100 година од ослобођења

  Објављено: 21.11.2018.год. "Живела Српска војска, живио краљ Петар Ослободилац Српска војска је пре тачно 100 година ушла у Бањалуку и ослободила је од аустро-угарских окупатора. Данас се обележава дан уласка војске...

Opširnije..

ЛАЗАНСКИ: Европа клизи у рат

19-11-2018 Hits:125 vesti

ЛАЗАНСКИ: Европа клизи у рат

ЛАЗАНСКИ: Европа клизи у рат       (Мирослав Лазански) Фото: РТРС   Пре неколико дана по трећи пут одгледао сам амерички филм „13 дана“ са Кевином Костнером у главној улози. Велика ракетна криза око Кубе...

Opširnije..

Diković: Ako Kosovo uđe u Interpol svi m…

19-11-2018 Hits:96 vesti

Diković: Ako Kosovo uđe u Interpol svi mogu biti na poternici, savest mi je čista

  "Savest mi je čista za sve što se dešavalo u zoni 37. motorizovane brigade 1999. godine", kaže bivši načelnik Generaštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković i dodaje da neće biti...

Opširnije..

Реаговање генерала Петковића на писање С…

18-11-2018 Hits:120 vesti

Реаговање генерала Петковића на писање Спутњика: Американци су знали још 1943. године

Поводом текста објављеног на Спутњику: „Строго поверљиво — Американци још 1993. године знали колико је уранијум опасан“, огласио се генерал Слободан Петковић, начелник службе АБХО током бомбардовања СР Југославије. Реакцију...

Opširnije..

Коме смета „Ратни дневник“ генерала Павк…

16-11-2018 Hits:137 vesti

Коме смета „Ратни дневник“ генерала Павковића?

На Међународном сајму књига у Београду представљен је „Ратни дневник команданта Треће армије“ генерала Небојше Павковића. Ратни дневник је сведочанство борбе снага СР Југославије против терористичких група и НАТО агресора током...

Opširnije..

Србија је прикована на стуб срама

15-11-2018 Hits:129 vesti

Србија је прикована на стуб срама

БЕЋКОВИЋ: Србија је прикована на стуб срама, циљ је да се заборави сва њена историја, жртва, а истина је да је свако ко је хтио да склони главу бјежао у...

Opširnije..

Nedeljnik: Da li će naša deca zaista pla…

13-11-2018 Hits:129 vesti

Nedeljnik: Da li će naša deca zaista plaćati naše dugove?

  Goran Nikolić, ekonomista, u tekstu za Nedeljnik razbija mit o međugeneracijskom sukobu i preispituje istinitost priče o novcu koji se uskraćuje mladima da bi se podmirile potrebe starih. Na inače čestu...

Opširnije..

ИМАО СЕ РАШТА И РОДИТИ: Годишњица рођења…

13-11-2018 Hits:107 vesti

ИМАО СЕ РАШТА И РОДИТИ: Годишњица рођења Петра II Петровића Његоша

        Петар II Петровић Његош   Владика Петар II Петровић Његош родио се на данашњи дан 1813. године, на Његушима, као други син Томе Маркова Петровића, најмлађег брата владике Петра I и Иване Пророковић...

Opširnije..

Спомен-собе огледало историје и традициј…

11-11-2018 Hits:105 vesti

Спомен-собе огледало историје и традиције 1804-1918"

 Свечаности поводом века победе у Великом рату Стогодишњица победе у Првом светском рату обележена је данас свечаношћу у Дому Војске Србије представљањем монографије "Спомен-собе огледало историје и традиције 1804-1918", истоименог документарног...

Opširnije..

Ако се стидите сердара Јанка и Мојковач…

11-11-2018 Hits:121 vesti

 Ако се стидите сердара Јанка и Мојковачке битке, припишите их нама

ВУЛИН МАРКОВИЋУ: Ако се стидите сердара Јанка и Мојковачке битке, припишите их нама  Александар Вулин (фото: Sputnik/ Tanjug/ RADE PRELIC)   Лажите себе да сте били окупирани од Србије ако вам је...

Opširnije..

Ево какво је стање у Војсци Србије

11-11-2018 Hits:156 vesti

 Ево какво је стање у Војсци Србије

  (Мирослав Лазански) Фото: intermagazin.rs Сто година од велике победе у Првом светском рату Србија је  поприште највећих интервидовских војних вежби од када постоји наша нова војска. Око 8000 припадника, 645 борбених...

Opširnije..

Снимак после којег је јасно зашто цео ре…

10-11-2018 Hits:140 vesti

Снимак после којег је јасно зашто цео регион бруји о српској војсци (видео)

  Србија је стогодишњицу победе у Првом светском рату обележила великом војном вежбом „Век победника“. Реч је о једној од највећих војних вежби у региону у којој је учествовало 8.000 припадника...

Opširnije..

CEO REGION POMNO PRATIO NAJVEĆE VOJNE VE…

10-11-2018 Hits:114 vesti

CEO REGION POMNO PRATIO NAJVEĆE VOJNE VEŽBE U SRBIJI

Vek pobednika glavna vest u medijima bivše Jugoslavije, evo šta kažu! (FOTO)     Region10.11.2018. 13:49h   Mediji u regionu izvestii su danas da Srbija stogodišnjicu pobede u Prvom svetskom ratu obeležava velikom vojnom vežbom...

Opširnije..

"Кобре" спремне за вежбу …

09-11-2018 Hits:122 vesti

"Кобре" спремне за вежбу "Век победника 1918-2018"

Министар одбране Александар Вулин присуствовао је 08.11.2017. вежбовном приказу Батаљона војне полиције специјалне намене „Кобре“ у касарни "Генерал Јован Мишковић" у Београду. Тактичка вежба „извршење противтерористичких и задатака безбедносне...

Opširnije..

Лужички Срби одржали референдум: Хоће па…

08-11-2018 Hits:124 vesti

Лужички Срби одржали референдум: Хоће парламент и културну аутономију

Лужички Срби одржали референдум: Хоће парламент и културну аутономију Знаменити Лужички Срби су филозоф Готфрид Вилхелм Лајбниц, који је оставио дубок траг у математици и физици, војсковођа генерал Павле Јуришић Штурм...

Opširnije..

ХЕРОЈ РУСИЈЕ, ПРИЈАТЕЉ СРБИЈЕ

07-11-2018 Hits:113 vesti

ХЕРОЈ РУСИЈЕ, ПРИЈАТЕЉ СРБИЈЕ

 Шта је све Сергеј Шојгу постигао за шест година   Сергеј Шојгу (Фото: Sputnik/ Алексеј Дружињин)   Раст броја крстарећих ракета и формирање Ваздушно-космичких снага само су нека од достигнућа актуелног министра одбране Русије...

Opširnije..

Обавештење о могућности доделе станова

07-11-2018 Hits:144 vesti

Обавештење о могућности доделе станова

РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ОДБРAНЕ СЕКТОР ЗА ЉУДСКЕ РЕСУРСЕ Управа за традицију, стандард и ветеране Обавештење о могућности доделе станова - пресек 30.11.2018. године – Сагласно одредби члана 29...

Opširnije..

Srđan Đoković: Novaka zapadni svet ne vo…

04-11-2018 Hits:125 vesti

Srđan Đoković: Novaka zapadni svet ne voli, a ovde je većina palila sveće za njega

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, izjavio je da se i u polufinalu Mastersa u Parizu protiv Rodžera Federera videlo da zapadni svet nije naklonjen srpskom asu   "Komentari su...

Opširnije..

Stižu uvećane penzije

04-11-2018 Hits:211 vesti

NA račun penzionera koji su radni vek proveli kao samostalci u petak će leći penzija bez umanjenja. Oni će biti prvi koji će posle četiri godine, koliko je važio Zakon...

Opširnije..

БОРБА ЗА ВЕРУ, НАЦИЈУ, ПОРОДИЦУ: Путинов…

03-11-2018 Hits:103 vesti

БОРБА ЗА ВЕРУ, НАЦИЈУ, ПОРОДИЦУ: Путинове поруке свету — враћамо се својој култури и традицији

Фото: Sputnik / Алексей Дружинин   Владимир Путин није вођа само једне државе, него и целе руске цивилизације, а уједно је и заштитник српске свести, српске културе и српског православља, каже руски...

Opširnije..

Капетан Мирослав Радић тужи Србију Страз…

03-11-2018 Hits:126 vesti

Капетан Мирослав Радић тужи Србију Стразбуру

Капетан Мирослав Радић тужи Србију Стразбуру Официр ЈНА који је у хашком казамату невин провео четири и по године обратиће се Европском суду за људска права пошто је наша земља одбила...

Opširnije..

ЉУБАН КАРАН: Матрикс Србија

29-10-2018 Hits:162 vesti

ЉУБАН КАРАН: Матрикс Србија

        Фото: novosti.rs   Зашто обавештајне службе НАТО прислушкују државни врх Србије, и како смо дошли у ситуацију да незаконито прислушкивање више није афера?   Вест да су наши контраобавештајци разоткрили операцију обавештајних служби НАТО...

Opširnije..

ГЕНЕРАЛ ЛАЗАРЕВИЋ: Рат против СРЈ вођен …

28-10-2018 Hits:125 vesti

ГЕНЕРАЛ ЛАЗАРЕВИЋ: Рат против СРЈ вођен са два континента

      Фото : Министарство одбране Србије На штанду Министарства одбране и Војске Србије на Сајму књигa данас је представљена књига „Приштински корпус 1998—1999. — сведочења ратних команданата“ из едиције „Ратник“. Генерал-пуковник у пензији Владимир...

Opširnije..

КиМ и војска – скидање маски

27-10-2018 Hits:125 vesti

КиМ и војска – скидање маски

 Сви досадашњи потези Запада према Балкану, па и формирање војске Косова, за циљ имају успостављање потпуне доминације Запада над овом простором. Србија је, међутим, и даље „кост у грлу“, као...

Opširnije..

НЕПОЖЕЉНИ МЕМОАРИ О АГРЕСИЈИ НАТО

27-10-2018 Hits:161 vesti

НЕПОЖЕЉНИ МЕМОАРИ О АГРЕСИЈИ НАТО

 Харадинај може да пише, српским генералима бране Генерали Лазаревић и Павковић (Фото: Новости)   ПРВЕ књиге нове едиције „Ратник“ Медија центра „Одбрана“ – ратни мемоари генерала Небојше Павковића нису још стигле у књижаре...

Opširnije..

Они који управљају светом мисле да нам …

25-10-2018 Hits:176 vesti

 Они који управљају светом мисле да нам је довољна лаж

МАТИЈА БЕЋКОВИЋ:       Фото: Спутњик, Tanjug / Раде Прелић   „Све су то људи које сам бескрајно волео и које никада нисам прежалио. Одувек сам се дружио са старијим од себе, али нисам ту...

Opširnije..

КОМИСИЈА О ПОСЛЕДИЦАМА НАТО БОМБАРДОВАЊА…

25-10-2018 Hits:128 vesti

КОМИСИЈА О ПОСЛЕДИЦАМА НАТО БОМБАРДОВАЊА СРБИЈЕ

 Потресао нас је разговор са осмогодишњим дететом које болује од леукемије   Председник Комисије за истраживање последица НАТО бомбардовања др Дарко Лакетић, шокиран је први подацима са терена до којих је комисија...

Opširnije..

VIDEO: Slučaj vojnih penzionera u naselj…

23-10-2018 Hits:254 vesti

VIDEO: Slučaj vojnih penzionera u naselju Surčin

  Nedavni slučaj iseljavanja vojnih penzionera iz beogradskog hotela Bristol podsetio je javnost na to da u Srbiji još uvek postoje samački hoteli i kolektivni centri u kojima žive mnogi oficiri...

Opširnije..

Више од шест хиљада војника на вежби „Ве…

22-10-2018 Hits:186 vesti

Више од шест хиљада војника на вежби „Век победника”

РАЗГОВОР НЕДЕЉЕ: АЛЕКСАНДАР ВУЛИН, министар одбране   Идеји разграничења Срба и Албанаца највише се противе земље региона које су признале Косово и које су оптужиле Србију да је изазвала све ратове и...

Opširnije..

Хитан пакт лидера Срба и Хрвата спречава…

22-10-2018 Hits:155 vesti

Хитан пакт лидера Срба и Хрвата спречава бошњачке планове у Сарајеву

На грешкама се учи. Зато би Додик и Човић програмском коалицијом да спрече нову мајоризацију у режији Бошњака. Да капитализују оно што је најважније, већину тамо где се доносе закони. Нису...

Opširnije..

Уједињење Срба и крах Запада 2022. годин…

21-10-2018 Hits:189 vesti

Уједињење Срба и крах Запада 2022. године

Историју пише закон математике: Уједињење Срба и крах Запада 2022. године Ништа се не догађа што већ није било! Историјски процеси су предодређени прошлим збивањима, а математичка, статистичка метода непогрешиво предвиђа...

Opširnije..

Како је почела руска партија шаха са Зап…

21-10-2018 Hits:135 vesti

Како је почела руска партија шаха са Западом

На глобалној шаховској табли у току је велика игра без правила, у којој САД вуку свет ка новој глобалној кризи и неко мора да то сузбије, а изгледа да је...

Opširnije..

ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ: Србија је наш ослонац

21-10-2018 Hits:162 vesti

ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ: Србија је наш ослонац

ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ У ПРВОМ ИНТЕРВЈУУ ЗА МЕДИЈЕ ИЗ БЕОГРАДА: Србија је наш ослонац Жељка Цвијановић (Фото: Спутњик/Дејан Симић)   Жељка Цвијановић, новоизабрана предсједница Републике Српске, у првом интервјуу за медије из Београда након...

Opširnije..

ПОНОС ВОЈСКЕ: Српски војник ког би пожел…

21-10-2018 Hits:192 vesti

ПОНОС ВОЈСКЕ: Српски војник ког би пожелела свака армија

        Фото: sputniknews.com   Потпоручник Војске Србије Ђорђе Лапчевић је војник који је недавно проглашен за најбољег припадника Специјалне бригаде у 2018. години. На Међународним војним играма у Белорусији, у конкуренцији такмичара из...

Opširnije..

НОВОСТИ: Од Вучића траже да прогласи оку…

20-10-2018 Hits:160 vesti

НОВОСТИ: Од Вучића траже да прогласи окупацију ако Косово добије војску !

        (Александар Вучић) Фото: novosti.rs   УКОЛИКО се војска тзв. Косова и формира, пошто је приштински парламент у четвртак у начелу усвојио три предлога закона која томе отварају пут, председник Александар Вучић биће...

Opširnije..

ЕКСКЛУЗИВНО Србија купује „панцир“ од Ру…

20-10-2018 Hits:135 vesti

ЕКСКЛУЗИВНО Србија купује „панцир“ од Русије

  Војска Србије добиће руски ПВО ракетни систем „панцир С1“ у другој половини идуће године, сазнаје Спутњик, чиме ћемо постати једина земља у овом делу Европе која ће имати тако моћно...

Opširnije..

"Нема поделе ни граница на Косову и…

19-10-2018 Hits:129 vesti

"Нема поделе ни граница на Косову и Метохији"

"Никакве поделе ни граница на Косову и Метохији неће бити! Црква никада није мењала свој став", поручује патријарх Иринеј из манастира Грачанице.   патријарх Јован Х и патријарх Иринеј у Грачаници      У...

Opširnije..

ПРИШТИНА: Српске посланике називали „сви…

19-10-2018 Hits:152 vesti

ПРИШТИНА: Српске посланике називали „свињама”, усвојили законе о претварању КБС у војск

  Парламент у Приштини (Фото: Новости/Танјуг)   Албанци вређали посланике Српске листе усред скупштинске сале док су напуштали седницу јер је одлучено да се гласа о законима који предвиђају трансформацију „Косовских безбедносних снага”...

Opširnije..

СПОМЕН СВЕТОГ И ПРАВЕДНОГ КНЕЗА СТЕФАНА …

17-10-2018 Hits:144 vesti

СПОМЕН СВЕТОГ И ПРАВЕДНОГ КНЕЗА СТЕФАНА ШТИЉАНОВИЋА, деспота Српског

  ПОСЛЕ пропасти Српског царства и деспотовине у Смедереву (1459. године), Срби у Србији и другим српским крајевима потпали су под турско ропство, док су Срби преко Саве и...

Opširnije..

ЗАХАР ПРИЛЕПИН: Руси, који су улазили у …

17-10-2018 Hits:128 vesti

ЗАХАР ПРИЛЕПИН: Руси, који су улазили у половину европских престоница, увијек ће на Западу изазивати лаку дрхтавицу

ЗАХАР ПРИЛЕПИН: Руси, који су улазили у половину европских престоница, увијек ће на Западу изазивати лаку дрхтавицу           Захар Прилепин (Фото: искра)   Руски писац Захар Прилепин за Вечерње новости говори о епохи тиранија...

Opširnije..

Србија има изасланике у 23 државе

16-10-2018 Hits:143 vesti

Србија има изасланике у 23 државе

Војни аташеи раде при Војнообавештајној агенцији, бирају се на конкурсу међу официрима и обучавају девет месеци пре одласка на службу у иностранство   Прошло је 140 година откако је мајор Константин Кока...

Opširnije..

Србија и Русија у Евроазији: Духовно-ист…

15-10-2018 Hits:271 vesti

Србија и Русија у Евроазији: Духовно-историјски темељи и перспективе, видео

Објављено: 15.10.2018.год.   Излагање Владимира Кршљанина на трибини Српске деснице, одржаној 10.10.2018. у сали СО Нови Београд   Пре неколико дана, тачније у суботу, испратили смо Смиљу Аврамов. Миша Вацић, председник Српске деснице...

Opširnije..

Обележен Дан војних падобранаца

15-10-2018 Hits:170 vesti

Обележен Дан војних падобранаца

На нишком војном аеродрому „Наредник - пилот Михајло Петровић“ данас је одржана свечаност поводом 14. октобра - Дана војних падобранаца, на којој су припадници 63. падобранског батаљона обележили 74...

Opširnije..

Порука патријарха Иринеја са Цетиња

15-10-2018 Hits:150 vesti

Порука патријарха Иринеја са Цетиња

Патријарх српски Иринеј поручио је на Цетињу, где је дошао са патријархом антиохијским и свега истока Јованом Десетим, да су Срби и Црногорци један народ, а иако су подељени, не...

Opširnije..

Zemljotres će zaljuljati i Angelu Merkel

14-10-2018 Hits:237 vesti

Zemljotres će zaljuljati i Angelu Merkel

  „Debakl“, „fijasko“, „katastrofa“ – tim rečima komentatori nemačke štampe opisuju pad Hrišćansko-socijalne unije na ispod 35 odsto glasova na nedeljnim izborima u Bavarskoj. Evo prvih analiza nemačkih komentatora.         „Izborni...

Opširnije..

Србија сада има на папиру: Питање Косова…

14-10-2018 Hits:198 vesti

Србија сада има на папиру: Питање Косова није решено

Србија сада има на папиру: Питање Косова није решено Догађаје који су обележили претходну недељу коментарисао је у емисији „Од четвртка до четвртка“ др Душан Пророковић са Института за међународну политику...

Opširnije..

Зашто је многе заболео поклич „Догодине …

13-10-2018 Hits:228 vesti

Зашто је многе заболео поклич „Догодине у Призрену“

Зашто је многе заболео поклич „Догодине у Призрену“ © AP Photo / Visar Kryeziu Они који су Призрен заборавили ништа не разумеју. Као што поједини савременици нису разумели ни Милана Ракића. О...

Opširnije..

Šta je urađeno posle godinu dana: Srpski…

12-10-2018 Hits:210 vesti

Šta je urađeno posle godinu dana: Srpski MiG-ovi 29, trenutni status flote

    Vežba BARS-2018 i dvosed MiG-29UB 18351 koji je, zanimljivo, tom prilikom nosio nosače APU-68-85E za nevođene rakete S-24B kalibra 240 mm koje kao i ostala ubojna sredstva vazduh-zemlja odavno nisu...

Opširnije..

БЕЋКОВИЋ О КОСОВУ:

12-10-2018 Hits:146 vesti

БЕЋКОВИЋ О КОСОВУ:

 Та идеја, да вам неко да нешто што није његово, је бесмислена! 12.10.2018.     Матија Бећковић (фото: Искра) Судбина Косова је у рукама српскога језика, а не у рукама политичара, преговарача, специјалних саветника, колумниста...

Opširnije..

У СДС-у постоји значајна подршка стварањ…

12-10-2018 Hits:166 vesti

У СДС-у постоји значајна подршка стварању јединственог патриотског блока

Фото: bijeljina.org   Високи функционери СДС-а Милован Бјелица и Мићо Мићић одржали су састанак на којем је разговарано о могућности сарадње опозиционих и владајућих партија у Републици Српској с циљем стабилности Републике...

Opširnije..

МУП Црне Горе имао план да нападне Војск…

12-10-2018 Hits:194 vesti

МУП Црне Горе имао план да нападне Војску Југославије

ПАВКОВИЋ: МУП Црне Горе имао план да нападне Војску Југославије током НАТО агресије 12.10.2018. - 20:50     Небојша Павковић (Фото: ИН4С) Бивши начелник Генералштаба ВЈ и командант Треће армије током НАТО бомбардовања 1999. Небојша...

Opširnije..

Руси желе да излију црквено звоно на Кос…

12-10-2018 Hits:170 vesti

Руси желе да излију црквено звоно на Косову Пољу

У Русији се на местима великих битака окупља народ да излије звоно. Жеља ми је да једно звоно излијемо и на Косову Пољу, објавио је пред верницима код Храма Светог...

Opširnije..

ЊЕМЦИ ПРИЖЕЉКУЈУ РЕФЕРЕНДУМ: Да ли земље…

11-10-2018 Hits:185 vesti

ЊЕМЦИ ПРИЖЕЉКУЈУ РЕФЕРЕНДУМ: Да ли земље Балкана заслужују пријем у ЕУ

ЊЕМЦИ ПРИЖЕЉКУЈУ РЕФЕРЕНДУМ: Да ли земље Балкана заслужују пријем у ЕУ 11.10.2018. Фото: ИН4С Клуб посланика Алтернативе за Њемачку, иначе највеће опозиционе партије у Бундестагу, захтијева одржавање референдума о чланству земаља Западног Балкана...

Opširnije..

Босна се не смирује: Нова два сценарија …

11-10-2018 Hits:178 vesti

Босна се не смирује: Нова два сценарија Запада против Додика

Босна се не смирује: Нова два сценарија Запада против Додика Прва намера међународне заједнице јесте да поништи изборе у РС и организује нове. Међутим, мало је вероватно да тај сценарио може...

Opširnije..

GRAD BEOGRAD DODELIO STANOVE ZA RASELJAV…

11-10-2018 Hits:185 vesti

GRAD BEOGRAD DODELIO STANOVE ZA RASELJAVANJE BRISTOLA

Grad Beograd, dopisom broj XXI-01-07-358/2018 od 09.10.2018.godine, potvrdio je da su dodeljeni stanovi za raseljavanje stanara hotela "Bristol". Ugovorom između grada Beograda i Ministarstva odbrane R. Srbije pravo svojine preneto je...

Opširnije..

Република Српска прије свега

10-10-2018 Hits:181 vesti

 Република Српска прије свега

ДОДИК: Супротставићу се сваком покушају урушавања Српске 10.10.2018.     Милорад Додик (фото: Sputnik/ Радоје Пантовић) У Бањалуци је данас одржана конференција за медије предсједника Републике Српске Милорада Додика. Додик је рекао да је данас у...

Opširnije..

РУСКИ ЕКСПЕРТ: Срби су за Брисел били и …

10-10-2018 Hits:197 vesti

РУСКИ ЕКСПЕРТ: Срби су за Брисел били и биће пета колона Москве, руски пријатељи и руски шпијуни

РУСКИ ЕКСПЕРТ: Срби су за Брисел били и биће пета колона Москве, руски пријатељи и руски шпијуни 10.10.2018.     Фото: intermagazin.rs Верујем да ће новоизабрани српски члан Председништва БиХ Милорад Додик испунити најављене амбициозне...

Opširnije..

Ванредно стање у Подгорици — дошли Срби!

10-10-2018 Hits:162 vesti

Ванредно стање у Подгорици — дошли Срби!

Карата за утакмицу Црна Гора — Србија нема у слободној продаји, фудбалску експедицију из Београда дочекала је полиција, а планирано је затварање кафића, кафана и бутика, као да је полицијски...

Opširnije..

Insajder otkriva: Vlada zaključkom namen…

10-10-2018 Hits:259 vesti

Insajder otkriva: Vlada zaključkom namenila stanove za vojne beskućnike iz Bristola, oni i dalje bez novog smeštaja Objavljeno: 10.10.2018   Uprkos tome što je rok za iseljenje vojnih beskućnika iz...

Opširnije..

Parnična tužba u vezi 4.21 % - forma i m…

07-10-2018 Hits:220 vesti

Forma i moguća sadržina parnične tužbe za naknadu štete zbog ukidanja drugog redovnog usklađivanja vojnih penzija za 2007. g. od 4,21 % Poštovani! U prilogu objavljujem formu i moguću sadržinu parnične tužbe...

Opširnije..

МИРОСЛАВ ЛАЗАНСКИ: Ово је стање српске П…

07-10-2018 Hits:230 vesti

МИРОСЛАВ ЛАЗАНСКИ: Ово је стање српске ПВО и авијације

  Ле­по је и до­бро што су срп­ски и ру­ски пи­ло­ти за­јед­но ве­жба­ли ових да­на на не­бу Ср­би­је. По­твр­ди­ли су при­ја­тељ­ство, од­лич­не ве­зе два рат­на ва­зду­хо­плов­ства и две вој­ске, на­рав­но и...

Opširnije..

PROVIZIJE "PALE" NA SUDU

06-10-2018 Hits:215 vesti

PROVIZIJE "PALE" NA SUDU

  Banke moraju da vrate TROŠKOVE OBRADE KREDITA Provizije koje banke naplaćuju za obradu kredita "pale" su na Vrhovnom kasacionom sudu. Kako je u petak saopštilo Udruženje za zaštitu potrošača i bankarskih...

Opširnije..

Vojni beskućnici prete izlaskom na ulice

03-10-2018 Hits:168 vesti

Vojni beskućnici prete izlaskom na ulice

Ukoliko dođe do prisilnog iseljenja iz Bristola bez obezbeđenog adekvatnog smeštaja, konačnog rešenja stambenog pitanja, izaći ćemo na ulice – saopštili su iz Udruženja vojnih beskućnika Srbije na vanrednoj skupštini...

Opširnije..

Бивши припадници војске нису исељени из …

03-10-2018 Hits:162 vesti

Бивши припадници војске нису исељени из хотела Бристол

    среда, 03.10.2018.   (Фото Д. Јевремовић)   Бивши припадници Војске Србије данас нису исељени из хотела „Бристол” у Београду у којем живе 27 година. Како је агенцији Бета рекао председник Удружења војних бескућника Владо...

Opširnije..

Ни један српски председник у историји ни…

03-10-2018 Hits:190 vesti

Ни један српски председник у историји није био крвник!

ГЕНЕРАЛ ЉУБИША ДИКОВИЋ         Фото: intermagazin.rs   У првом интервјуу након одласка са позиције начелника Генералштаба Војске Србије, генерал Љубиша Диковић за Српски телеграф сумира своју каријеру, открива какве су биле улоге његових познатих...

Opširnije..

ОТВОРЕН АУТОПУТ БАЊА ЛУКА - ДОБОЈ

02-10-2018 Hits:180 vesti

ОТВОРЕН АУТОПУТ БАЊА ЛУКА - ДОБОЈ

РЕПУБЛИКА СРПСКА: Свечано отворена и друга дионица Аутопута „9. јануар“   Званице на отварању Ауто-пута (Фото: РТРС) У саобраћај је свечано пуштена друга дионица ауто-пута „9. јануар“ од мјеста Друговићи до Прњавора, у...

Opširnije..

Insajder: Vojnim stanarima Bristola rok …

02-10-2018 Hits:231 vesti

  Objavljeno: 2.10.2018     Bivši pripadnici Vojske Srbije koji su već 27 godina kao raseljena lica smešteni u hotelu Bristol u Beogradu, prema naredbi Ministarstva odbrane iz njega treba da...

Opširnije..

ХЕРОЈИ НИКАД НЕ УМИРУ: Сјећање на мајора…

29-09-2018 Hits:204 vesti

ХЕРОЈИ НИКАД НЕ УМИРУ: Сјећање на мајора Тепића

        Фото: ИН4С   Данас се навршава 27 година од страдања припадника ЈНА у касарни у Бјеловару, у Хрватској, и херојског подвига мајора Милана Тепића, који је себе дигао у ваздух, заједно са...

Opširnije..

Vojni penzioneri pred Vladom, pitanja os…

26-09-2018 Hits:312 vesti

Vojni penzioneri pred Vladom, pitanja ostala bez odgovora

  Miodrag Sovilj Stotinak članova udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica protestovalo je ispred Vlade Srbije. Od nadležnih traže da poštuju odluku Ustavnog suda povodom smanjenja penzija za nekadašnje vojnike. Pištaljke...

Opširnije..

ШОЈГУ: „Испорука С-300 Сирији и друге ме…

24-09-2018 Hits:193 vesti

ШОЈГУ: „Испорука С-300 Сирији и друге мере ће охладити усијане главе“

  фото: © РИА Новости / Сергей Мальгавко   Мере које је Русија предузела након обарања руског авиона „Ил-20“ у Сирији охладиће „усијане главе“ и спречити радње које угрожавају руску војску, изјавио...

Opširnije..

Сад је свима јасно: Русија потврдила чвр…

23-09-2018 Hits:213 vesti

Сад је свима јасно: Русија потврдила чврст став о Балкану

Упркос настојању да каубојским манирима Запад одстрани Русију са Балкана, она ће, као фактор од глобалног значаја, и даље ту бити присутна. Лавров је то јасно поручио посетом БиХ ономе...

Opširnije..

Американци уче Србе да читају вести

21-09-2018 Hits:220 vesti

 Американци уче Србе да читају вести

Пројекат од три милиона евра:  Америчка владина агенција за међународни развој (УСАИД) покреће нови пројекат у Србији. Циљ иницијативе те агенције је „развој оријентационих вештина грађана Србије у сложеном и разноврсном...

Opširnije..

S K A N D A L O Z N O

20-09-2018 Hits:301 vesti

S K A N D A L O Z N O

  Pismo Ministru odbrane! Poštovani gospodine Ministre. Danas je u vašem Ministarstvu sa stanarima hotela Bristol, članovima Udruženja vojnih beskućnika, održan sastanak u vezi rešenja njihovog stambenog zbrinjavanja. Pravnom zastupniku stanara nije...

Opširnije..

Радни састанак у Министарству за рад, за…

20-09-2018 Hits:239 vesti

Радни састанак у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања

На позив Државног секретара у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Негована Станковића, представници Организационог тима протеста војних пензионера су 19.09.2018. године, учествовали на радном састанку. На састанак смо...

Opširnije..

ОДЛУКА ГО АППВС О ПОДРШЦИ ПРОТЕСТА ВОЈНИ…

18-09-2018 Hits:211 vesti

ОДЛУКА ГО АППВС О ПОДРШЦИ ПРОТЕСТА ВОЈНИХ ПЕНЗИОНЕРАјних пензионера,

  АСОЦИЈАЦИЈА ПЕНЗИОНИСАНИХ ПРИПАДНИКА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ   Бр. 75-18 12.09.2018. године    Подршка протесту војних пензионера,  доставља ._                                                                                                   ФБ група Војни пензионери Србије    Поштовани!  1. Узимајући у обзир да су војни...

Opširnije..

НЕБОЈША КАТИЋ: Стране инвестиције, домаћ…

16-09-2018 Hits:264 vesti

НЕБОЈША КАТИЋ: Стране инвестиције, домаће илузије

  Фото: intermagazin.rs   Док стране инвестиције куљају у Србију, домаћи званичници егзалтирано предвиђају да ће раст бруто домаћег производа (БДП) у 2018. бити већи од 4 одсто. Та стопа је толико висока...

Opširnije..